Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är V75-raden – dubbla segrar för Adielsson

Erik Adielsson tog två V75-segrar då Skellefteå hade hand om stortävlingar under lördagen. Vinstbuden var Sir Ratzeputz och Mr Vox.

Annons

Under oktober månad har Erik Adielsson valt att stötta kampen mot bröstcancer. Kusken, som i normala fall kör i blå färger, har bytt dressfärg till rosa. Förutom detta har han även donerat 25 000 kronor och uppmanat andra att gå med i kampanjen.

Detta snappade Hans Rydberg, delägare i Sir Ratzeputz, upp. Innan start skänkte han 25 000 kronor och vid vinst skulle den summan dubblas. Tillsammans med Erik Adielsson var segern aldrig i någon större fara för Sir Ratzeputz, efter att duon lett silverdivisionsförsöket från start till mål.

– Jag fick köra max på hästen de inledande 200 meterna och därför blev han lite väl vass under vägen. Han sträckte på sig och gjorde det bra. Insamligen till Cancerfonden är en viktig sak för mig och jag är väldigt glad över att travfolket redan samlat ihop så mycket pengar. Det gör mig stolt, sade Adielsson efteråt.

Med Mr Vox utnyttjade Erik Adielsson det extraspår som kommer invändigt över upploppet på Skellefteåtravet. Hästen sköt till på ett bra sätt och vann, men han fick dela på segern med Robert Berghs Re Doc. Denne fick luckan över upploppet och hästarnas nosar var precis på linje över mål. Segertiden blev 1.12,0a/1 640 meter.

Robert Bergh nöjde sig inte bara med en delad seger under tävlingarna. Tre V75-triumfer kunde stallet räkna hem. Officer C D satt tränaren själv upp bakom och från ledningen var segern aldrig i närheten att hotas. Hästen gick barfota runt om för första gången, vilket var en av anledningarna.

– Han kändes mogen för den ändringen senast och det visade sig i dag att det gav bra effekt. Det är en häst jag gillar, sade Bergh.

Lohman var den tredje av stallets vinnare. Tillsammans med Jan Norberg blev det "sesam öppna dig" med 900 meter till mål, då framförvarande hästen galopperade och man kunde hitta till ledningen. Därefter blev segern enkel.

Kallblodsfenomenet Lannem Silje bara fortsätter att vinna. Från ledningen sprang hon undan på spänstiga ben och vann med tio längder på tiden 1.21,3a/1.640 meter. Precis som vanligt var det Tor Wollebaek som körde. Det var hästens 42:a seger i 46:e starten.

Övriga vinnare på kupongen var Titan Lavec och Cool Keeper, som båda triumferade från spets.

Dubbel jackpot innebär att en ensam vinnare kan ta hem 55 miljoner på Åbytravet nästa helg.

Mer läsning

Annons