Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmatränaren Elin Gustavsson till dam-SM

/

Birgitta Nylander Funny Tornado har gått fram som en virvelvind på travbanorna sista tiden. Under söndagens Bergsåkerstävlingar förde Njurundahingstens knallform hemmatränaren Elin Gustavsson till finalen av SM för damkuskar.

Annons

Elin hamnade inledningsvis en bit ner i fältet med sin V75-vinnare. Men med tacksam draghjälp under slutvarvet avgjorde favoritekipaget lättvindigt.

– Ändå kändes han inte riktigt klockren i travet den här gången, avslöjade Gustavsson.

– Men vinsten var aldrig i farozonen.

Svenskt Mästerskap för dam-kuskar avgörs på Färjestadstravet i Karlstad den 8 augusti.

Fjolårets toppfyraåring Västerbo Fantast gjorde en mini-comeback i V5-inledningen. Svante Båths Breeders Crown-vinnare tvingades till en tuff inledning för att komma åt ledningen. Trots det fanns det både krafter och geist kvar att kontra till sig segern.

– Vi var slagna i upploppets början, medgav kusken Jimmy H Andersson.

– Det bevisar ytterligare en gång vilken härlig inställning Västerbo Fantast har.

Jimmy dubblade sedan sin och Svante Båths segerskörd när han frontvann med megatalangen Charlie Mearas. Den superstammade treårshingsten är nu obesegrad efter två starter och denna gång var segertiden 1.15,2 voltstart via 10-fart siste 600. Och det helt oberörd. Vad månde bliva?

Kallblodskungen Jan-Olov Persson firade stort jubileum under eftermiddagen. Hagmyrenproffsets Flex vann kallblodsloppet i monté med bankollegan Linda Hedström i sadeln och det innebar hans tvåtusende tränarseger i karriären. Den första var med Lill-Babsen 1985.

– Det är stort att träna fram tvåtusen vinnare, ansåg Persson berättigat.

– Endast elva tränare har lyckats med det tidigare i svensk travsport.

Umeås Jan Norberg ersatte Robert Bergh i sulkyn bakom dennes hästar. Och som vanligt med stor ackuratess. Bakom favoritduon Debra Boko och Mickes Sisu blev det tidig ledning och kassaskåpssäkra triumfer.

Mer läsning

Annons