Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jackpott på Bergsåker

Annons

Att få "hatmejl" och dito sms hör till verkligheten för flera av oss kuskar. Det har drabbat mig några gånger och även många av mina kollegor i branschen. Jens Laursen har tydligen fått otäcka hot av någon riktig idiot efter flera av de lopp som han kört med sin egenägda Lunatic Face. Jag anser att de spelare som efter lopp attackerar kuskar till hästarna som blivit föremål för deras spelinsatser, kanske egentligen ska rannsaka sig själva! Hur kan de vara så tokiga att de satsar sina surt förvärvade slantar på sådana oduglingar som Jens och flera av oss andra?! Obs ironi.

Jag har försökt att bemöta kritik så sakligt jag kan och några av mina missbelåtna mejlare har faktiskt sansat sig och börjat konversera mig i stället, det finns alltså hopp för förståelse om vi kan bemöta våra kritiker och försöka förklara varför vi inte lyckats i sulkyn. Däremot om de är anonyma, som i fallet med stackars Jens Laursen, så finns det inga möjligheter till detta.

Att många i spelarkåren inte har någon sjukdomsinsikt har vi sett och hört många gånger under åren, att de uttalar anonyma hot hör gudskelov inte till det vardagliga. Kanske jag får vänja mig mer av den varan efter dessa rader...

Ok, vi kör samtliga med huvudet under armen ibland men gör inte alla misstag i sitt arbetsliv? Skillnaden är att kuskarnas missar sätts under lupp: på verkstadsgolvet syns inte missöden lika tydligt, inte heller i spelarkåren, de skyller ju gärna på den som kör deras spelobjekt.

Travtränare Roger Wahlman sa till mig att han inte kan skylla på sina kuskar när det går sämre än förväntat: han har ju själv valt dem! Kanske något att tänka på för spelarkollektivet.

Solvato trodde jag att Veijo Hejskanen tränade i förra veckans krönika. Hästen hade då gått över i annan träning, ägarens övriga 60-talet hästar likaså. Nu tror jag att med den rockaden blir steget till att vinna Prix D´Amerique oändligt mycket större. Många av de som ägt fantastiska hästar i travhistorien har tidigare gjort liknande förändringar av sin travverksamhet, oftast med betydligt sämre resultat för sina hästar tiden därefter. Framtiden får utvisa, den gode Veijo är emellertid värd ett bättre öde, hans hästkunnande är enormt.

Fina race fick vi till livs i lördags och många av segrarna togs ifrån ledningen. Tyvärr kunde inte Harry Haythrow hålla undan ifrån denna position utan fick vika sig för de som löpte via openstretch. Där rök min kupong, utdelningen hade förvisso blivit låg och systeminsatsen hade knappast räddats ändå.

Ni kanske uppmärksammade att Stefan Söderkvist fortsätter att leverera lugna och kloka styrningar, etta och fyra denna lördag.

Bergsåker får nu förmånen att dela ut Jackpottpengar på lördag, så vi satsar för chansen till en riklig utdelning. Hemmabana kan leda till förutfattade meningar, får hoppas att jag har ett öppet sinne.

Jag ska sitta upp bakom Qravatt i V75 avd-2 och det blir mitt första framträdande på tävlingsbanan sedan mitten av november. Vi hoppas på ett smyglopp och tar gärna en slant med hem till ägaren.

Nu satsar vi för att få del av jackpottpengarna. Klassen är för årstiden tämligen fin på lördagens V75-lopp och vi får se några hästar som är på väg upp rejält, båda mina spikförslag, samt en luring som kanske kan få slippa dra fram sina främsta konkurrenter den här gången. Den jag tänker på är Guli Järven som fallit med flaggan i topp i de senaste starterna. Dessutom tar nu Ulf Ohlsson tag i dirigentpinnen.

Mina kommande starter:

Bergsåker, Lördag:

Lopp 6, QRAVATT: Smyger för en peng.

Mer läsning

Annons