Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika och tips: "Inte samma nerv"

Annons

Ämnen att skriva om står som spön i backen när man har de funktionärer som vi begåvats med i Svensk travsport. Jag och mina elever har granskat och tittat efter bästa förmåga på bilderna med Occhione Jets sista meter in mot mål och vi är samtliga av uppfattningen att det var passgång. Vi har både stillbilder och andra granskningar att tillgå, bilden är densamma, klockren passgång strax innan mållinjen. Otillåten gångart under loppet sista 100 meter medför alltid diskvalifikation enligt reglementet. Alltså passgång och galopp. Bevisa gärna att jag har fel, det skulle gagna trovärdigheten!

Andra ämnen som är betydligt trevligare att nämna är Sussanne H Osterlings framfart på våra travbanor för tillfället. Först så segrade hon i Dam-SM och sedan i torsdags på Bergsåker dubblerade hon sin fina titel genom en vattentät seger i Monté-SM. Att jag anser den som säker trots liten segermarginal grundar jag på att om de båda på upploppet stridande ryttarna bytt plats hade det ändå varit samma segerryttare. Detta grundar jag på att Sussanne är vältränad och orkade rida sin häst till mål medan hennes kombattant närmast stod som en tennsoldat i sadeln och störde sin häst de sista meterna av loppet. Det är skillnaden mellan de som orkar med sin uppgift och de som inte har samma styrka när de sitter på hästryggen som är avgörandet i slutstriderna, det är ett tufft jobb.

Tufft jobb kanske inte jag hade i torsdags, men det blev ett fint utfall på mina uppsittningar trots risiga startspår för flera av dessa. Cash´em Online gav mig positiva intentioner med sin fina uppvärmning och hon gjorde mig inte besviken i loppet. Segermarginalen var stor och rekordsänkning med en sekund, hon lovar mer. Vinnaroddset löd på 22 gånger insatsen. Fin insats även av min svärfars häst Exotic Tooma i fredags på Östersundstravet, hästen vann till tolv gånger i odds fint understödd av min Wången-kollega Lars-Åke Svärdfeldt.

Mitt förslag till V75 senast utföll med sex rätt. Jag anade att det skulle bli låga segernummer och det slutade med att ingen utom Narold Vox (12) hade högre startnummer än fyra. Nämnde Narold var mycket bra trots att han åter startade ifrån ett mycket svårt utgångsläge, körande Ulf Eriksson löser sina uppgifter formidabelt, hästen likaså. Mitt drag Lucky Luke Zenz blev rejält spelad, så något glatt vinnarodds i det fallet kunde jag inte bjuda på. Återbäringen på sju rätt var drygt fyra tusen, plus 33 kronor för varje rad med sex rätt.

V75 på Bergsåker borde medföra att undertecknad har lite fördel i tipsen, tyvärr brukar man kunna ha förutfattade meningar om hästarna i sin egen region så det är lätt att gå vilse. Sundsvall Open Trot är ett mycket fint lopp, men jag kan inte känna riktigt samma nerv inför detta startfält, som vi många gånger tidigare har haft förmånen att avnjuta på vår hemmabanas största lopp för året. Mina egna styrningar under lördagen är knappast heller något att njuta av för spelarna den här gången, deras motståndare och förutsättningar är inte nådiga.

Mina kommande starter:

Bergsåker, Lördag

Lopp 4, MIMI AF DJUPMYRA: Är duktig men distansen kanske syns för lång.

Lopp 6, COOL HALL: Har ett svårt läge, pengar en framgång.

Lopp 13, OAKMAN'S CHATELANE: Fortsätter att hitta pengar.

Mer läsning

Annons