Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melander talar ut om skandalen på Dannero

/

Gunnar Melander har inte velat tala om skandalscenerna på Dannero. Förrän i dag.
Nu ger AnnaMaria Öbergs sambo sin version om det som hände förra måndagen.

Annons

Det var förra veckan, under måndagskvällen, som skandalscenerna ägde rum på Dannero. En händelse som skakat Travsverige.

AnnaMaria Öberg attackerade kusken Thomas Andermyr efter att han legat bakom en olycka som fick Öbergs sambo Gunnar Melander att bryta loppet. Öberg ska, enligt vittnen, ha tagit strypgrepp på Andermyr och förstört hans hjälm.

En vecka efter incidenten talar Gunnar Melander ut. Han har tidigare inte velat kommentera händelsen, men berättar nu för Travronden om hur han upplevde den där kvällen på Dannero.

– Jag vill klargöra händelseförloppet och förtydliga att Anna-Maria inte hoppade ut på banan för att rusa på någon motpart utan för att kolla hur det gick för mig. Sedan blev allt fel. Egentligen vill jag ogärna gå ut i pressen med det här, men eftersom ingen från travförbundet hört av sig ännu så går det inte bara att låta sig trampas på hur som helst. Därför vill jag berätta min syn på det hela. Jag hoppas också ST hör vår sida innan de dömer, säger Gunnar Melander till Travronden.

SE MER: Olyckan som låg bakom skandalscenerna

Melander menar att han hade fullt fokus på sin egen häst när AnnaMaria Öberg ska ha attackerat Thomas Andermyr.

– Jag fick inte stopp på min häst utan försökte rädda situationen på bästa sätt. Mitt ena sulkyhjul rullade över det andra ekipagets sulky. Jag lyckades hålla mig kvar i sulkyn, men min häst blev rädd av incidenten och började slå bakut. Då valde jag självmant att lämna sulkyn och klarade mig med en skråma på ena benet.

– I det skeendet, när jag hamnat i banan och loppet blåstes av, rusade Anna-Maria in på banan och skrek: hur gick det, hur gick det. Innan hon kom fram till mig hade jag rest på mig och ropade tillbaka att det gick bra. I samma stund mötte hon det vållande ekipaget och det var då den efterföljande incidenten inträffade. Eftersom jag hade fokus på min häst såg jag inte vad som hände så jag har inget mer att säga om det, säger Melander och fortsätter.

– Jag måste också nämna att det är ingen från travförbundet som hört Anna-Maria angående händelsen.

LÄS MER: Travets disciplinnämnd tar beslut på onsdag

LÄS MER: Skandal på Dannero: "Hon tog strypgrepp på mig"

LÄS MER: AnnaMaria Öberg om kvällen på Dannero

LÄS MER: Efter skandalen – Öberg stängs av

LÄS MER: Vittnet till skandalen: "Det var overkligt"

Läs hela Gunnar Melanders version här.

Mer läsning

Annons