Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ohlsson-dubbel på Hagmyren

/

Daniel Redén har haft det motigt under sommaren, men på lördagen vann han gulddivisionen under Hagmyrens V75-omgång med bildsköne hingsten Shaq Is Back.
– Han är lika snygg som bra, sade tränaren i vinnarcirkeln efter loppet.
Bergsåkers Ulf Ohlsson tog en dubbelseger.

Annons

Daniel Redéns namn har inte synts i startlistorna under sommaren. Stallet drabbades av infektioner och man valde att ställa av alla hästar. Nu börjar hästarna leverera på tävlingsbanan igen.

– Det var bara att gilla läget och jag tror ändå vi gjorde rätt som lät hästarna vila. Det kommer nya lopp och året är långt i från slut än, sade 34-årige Redén.

Shaq Is Back gjorde andra starten efter sjukdom och hästen ledde gulddivisionen från start till mål.

– Man ska veta att hästen är långt ifrån toppform, men han var fin i dag. Det gick otroligt fort de inledande 200 meterna, sade Solvallatränaren.

Segertiden för Shaq Is Back blev 1.12,1/1 640 meter autostart och för segern gav 150 000 kronor.

Dubbla dubbelsegrare

Både Ulf Ohlsson och Kenneth Haugstad fick celebrera dubbelt. Ulf Ohlsson verkade trivas från spår elva denna lördag då båda hans vinnare startade med bakspåret. Skymaster var segervapnet i Klass II och Willmore Trot i Klass I. De fick liknande resor, fina ryggar under vägen för att sedan avgöra säkert sista biten.

– Hagmyren är som min andra hemmabana då jag inte bor så långt härifrån. Kul med en dubbel, sade Ohlsson glatt.

Kenneth Haugstad körde arbetsgivare Roger Walmanns Uranium i Diamantstoförsöket för dagen och i ett galoppfyllt lopp avancerade Haugstad till ledningen mitt i. Väl där var det ingen som kom i allvarlig närkamp, även om Anders Svanstedts Eternity Of Joy närmade sig de sista stegen.

Desto hårdare fick Quality Questioned kämpa för segern. Även här tog norrmannen initiativ mitt i loppet och inför slutrundan satt de utvändigt om ledaren. Över upploppet visade Stefan Hultmans häst skalle och svarade favoriten Pedro Bi som fått lucka från rygg ledaren.

– Jag vet att Stefans hästar går till mål och prestationen hästen gjorde i dag var jättefin. Att ta en dubbel på V75 är riktigt härligt, sade Haugstad efteråt.

Vinkande vinnare

Norskfödde Art Kjarval med Ove A Lindqvist i sulkyn tog det lugnt i inledningen samtidigt som många brände sitt krut. När kusken väl bad hästen om det lilla extra stegade han undan till mycket säker seger. Det var första starten i nya regin, stall Stig Jarle Röste.

Time Machine var ute i Jubileumspokalen senast, men det blev för tufft den gången. Den här gången var motståndet annorlunda och han profiterade på det höga utgångstempot. Över upploppet var Time Machine den med mest krafter och i god tid innan mål kunde Jörgen Westholm vinka till publiken.

Mer läsning

Annons