Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Quid satsar varsamt

/
  • Svante Båth-tränade Quid Pro Quo tar sannolikt på sig skorna till Sundsvall Open Trot.

Ett skiljeheat barfota gjorde sitt.
Quid Pro Quo väntas inte nå absolut max under Sundsvall Open Trot – och tar sannolikt på sig skorna igen.
– Åbys Stora Pris var första gången vi gick all in och satsade redlöst. Vi vet inte vad det innebär för hästen, säger tränaren Svante Båth.

Annons

Investerarna i de Svante Båth-tränade hästarna kommer till Sundsvall och Bergsåker i helgen för en stor ägarfest.

För Båths del betyder det att det blir många starter för hans hästar.

– De ska få lite mervärde när de kommer hit. Så jag ställer några hästar emot varandra som jag annars skulle ställa i olika lopp.

Men finalen på allting blir lördagens storlopp i V75-7 – Mittoljor Sundsvall Open Trot.

Ett av de stora Bergsåkernamnen är Båths Quid Pro Quo som kommer köras av Erik Adielsson.

– Det är en häst som kan dyka upp där framme med rätt förutsättningar. Men det finns också flertalet hästar som vi kan få stryk av utan att jag blir missnöjd, säger Båth.

Anledningen till försiktigheten är Åbys Stora Pris, som kördes i tre heat på en och samma dag.

– Det var tuffa lopp. Vi gick all in och körde barfota i två heat, vilket troligtvis gör att vi måste köra med skor nu. Men han har varit pigg och fin och ätit som han ska.

Nu är formen osäker inför Open Trot. Men något som talar för är läget, med startnummer ett.

– Det är ett väldigt bra läge, men Erik (Adielsson) kommer få avgöra taktiken helt och hållet. Han känner hästen bra och vi måste köra lite på uppstuds, hur det känns för dagen. Vi har ju aldrig testat i tävlingssammanhang vad tre lopp inneburit för Quid fjorton dagar senare, säger Båth och utvecklar:

– Tycker Erik att hästen känns perfekt är det möjligt att det kan bli en offensiv. Tycker han att klöset inte är detsamma kör han nog lite vackrare.

Det är inte tal om revansch för Åby?

– Nej, det tycker jag inte. Men det var som en seger på Åby. Vi fick 700 000 och vinnaren fick 800 000. Vi körde verkligen all in i två race, men förmådde inte att vinna det sista av dem.

Femåringen Quid Pro Quo har nu några dagar på sig att leta det sista av toppformen. Men om det inte blir så är det inte hela världen.

– Nu är han pigg och fin och har ätit som han ska. Han klarade hälsokontrollen på ett bra sätt efter Åby. Vi har kört lite på sparlåga hela året och nu under sensommaren-hösten tänkte vi prova ett par tuffare lopp. Men det är nästa år som är "det riktiga" året.

Mer läsning

Annons