Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rafflande uppgörelse bland kallbloden

Stall Henrik Svensson har börjat får fart på hästarna igen. Ytterligare två triumfer kom under Bergsåkers lunchtrav på fredagen.

Annons

Med lovande Geisha Brodda var Henrik var lite orolig för voltstartsmomentet. Men fyraårsstoet skötte sig prickfritt och satt i ledningen efter ett halvvarv.

– Det blev en lugn och stillsam inledning, kommenterade Svensson.

– Sedan ökade vi farten eftersom under slutvarvet. En mycket kapabel häst som har stoppats upp av olika skavanker i omgångar.

Seger nummer två tog sprakfålen Daddy's First. Valacken besitter väldig överkapacitet för klassen och nu när han äntligen höll sig till trav hela vägen blev segermarginalen mycket betryggande.

V65-omgångens kallblodsuppgörelse blev en rafflande tillställning. Favoriten Qravatt galopperade direkt och det hela utmynnade i en knallhård slutstrid med tre hästar på linje över mål. Vann gjorde, som så många gånger förr i liknande situationer, Hagmyrentränaren Jan-Olov Persson med tappre Kvickers Kaxe. Efter ett psykiskt jobbigt lopp utvändigt ledaren hade hingsten ändå kurage nog att avgöra i det sista steget.

Nöjdast på Bergsåker under fredagen var säkert Hagmyrenamatören Erika Larsson. Hennes Ella Hammering följde upp en P.21-seger med att spurtvinna ett V65-lopp utan större problem för Patrick Wickman.

– Det verkar som äldre ston trivs förträffligt hos oss, ansåg Erika Larsson.

– Varför vet jag inte riktigt. Det var länge sedan jag hade någon häst som tog två raka segrar så det här var riktigt roligt.

Mer läsning

Annons