Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordet tangerat

Annons

Lördagens framgångar för Bergsåkerstränade hästar med fem V75-segrar innebär att antalet segrar inom Rikstoton för ett år är tangerat. Det återstår några månader ännu av året så det kan bli en ny årsbästa notering för min hemmabana. Bergh och Båth tog som vanligt för sig två segrar för vardera. En vinnare som gladde lite extra var Thomas Claessons tränade Cash´em Onlines seger. Hon var också den som gav högsta odds i omgången. Kanske skulle det vara så men hon har faktiskt varit bra varje gång på slutet och resultaten har inte varit rättvisande för hennes kapacitet. Hon var tyvärr endast första reserv på mitt tipsförslag (fyra streck i loppet) så utfallet blev endast fem rätt på V75-systemet.

Inte bara antalet Rikstotosegrar till Bergsåker som ser ljust ut för tillfället. Vår nya belysning är av yppersta klass och samma hoppas jag att få förtälja avseende vårt banunderlag. Det arbetas febrilt på anläggningen just nu för att vi ska ha en fin bana att tävla på då det åter arrangeras V86-tävlingar hos oss onsdagen 1/10.

Dupont överraskade spelarna förra måndagen då han enkelt spurtade ned sina motståndare i uttagningen till Svenskt Varmblodskriterium. Vinnaroddset kanske var det som överraskade mig mest (47) och rankingen av dennes vinstchanser lades bland de sista i fältet av samtliga tipstidningar. Hästen hade dock fina meriter och dito tidsnoteringar i bagaget och penningmässigt stod han bra till i förhållande till flera av konkurrenterna i loppet som var betydligt mer betrodda på spelet. Ok, jag trodde på min häst men därifrån till att vinna på Solvalla med ett sådant motstånd och ifrån bakspår, kan jag hålla med om att steget kan vara en aning långt.

Nåväl, jag ser fram emot finalen på söndag och hoppas på en placering bland de som får betalt.

Det är som bekant några år sedan jag senast deltog i Kriteriet för varmblod och mitt bästa resultat hittills var med Dexter Frontline som inkom tvåa.

Remelden tillhör verkligen mina bästa vänner. Hästen startade i Tröndersmästerskapet sistlidna måndag och avgick för andra gången med segern i detta lopp, tyvärr blev vi endast två i fjolårets upplaga. Den vinsten medförde att vårt gemensamma segerantal numera uppgår till sexton. Förutom Scandal Play tror jag att han är den häst som jag vunnit flest lopp med. Vipspojken, Tullamore Dew och Nordgubben ligger någonstans i närheten av dessa siffror för mig.

Mina kommande starter:

Östersund, Torsdag

Lopp 1, RUNAWAY TRAIN: Är nöjd med peng.

Lopp 4, SKY ROCKET: Ser ut som en bra vinstchans.

Lopp 5, SVART MAGI (NO): Hoppas på svensk inkomst.

Lopp 6, LUGNETS CITRIN: Kan vara med bland de främre.

Lopp 7, BJÖRLI ODIN: Är stark men entaktad, platsbud.

Lopp 8, JAGUAR RUDA: Smyger med för slanten.

Lopp 13, SHEBANG LADAY: Kvallopp.

Solvalla, Söndag

Lopp 10, DUPONT: Var grym senast. Svårt att upprepa men en from förhoppning om pengar törs jag ha.

Mer läsning

Annons