Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ren tur om någon ser

Annons

Ämnen till krönikor och diskussioner står som spön i backen stundtals. Att efter den andra avdelningen av V75 i lördags fortfarande tro på det reglemente som tidigare var solklart, är numera som dimman i Engelska kanalen, ren tur om någon ser något! De ansvariga funktionärerna kanske har "vaselinlins" på sina kameror. Hur kan den ansvarige måldomaren anse att Frank Nilssons kapning, som med berått mod körde på sin värsta konkurrent, inte var löpningsavgörande?

Straffet fördubblades till en månads avstängning, någon måste ändå ha tyckt att förseelsen var mycket grov!

Hur länge ska spelarna, hästägarna och aktiva stå ut med de stundtals tveksamma bedömningar som de möts av? Det var även ganska vaga åsikter av några "eminenta" kommentatorer som vi fick oss till livs via televiseringen. Den ende, förutom Anders Malmroth, som tar bladet från munnen är Micke Nybrink, Travets Don Quijote. Utan honom hade kanske sportens utövare sjunkit ännu djupare, nu vet många funktionärer och kuskar att de granskas av denne och de slipper inte undan med floskler efter loppen. Nybrinks söndagsprogram " Himmel och Helvete" är stundtals mycket (o)roande att titta och lyssna på.

Nåja, jag missade inte sju rätt på grund av det loppet. Mitt misstag var att inte ha med vinnaren av stoloppet trots många streck, vilket även många andra gjorde. Åter sex rätt alltså, ingen tröst då utdelningen blev ringa, 48 kr.

Att Tomtegubben endast fick tio dagars startanmälningsförbud efter insatsen som favorit senast på Romme, ter sig tämlig snålt om man betänker hur denne såg ut i aktionen. Det var ett under att hästen kunde hålla sig i något som liknade trav, ända fram till upploppet innan det slutligen blev galopp. Hästen gjorde verkligen allt för att tillfredsställa kuskens önskningar.

Mina önskningar just nu inskränker sig till att åter få löpkörning att fungera. Jag ska köra tre hästar i Östersund och det är två av dessa som kan sluta långt fram. Jag har två hästar på Leangen, Nerium är med ifrån bakspår och får svårt på den korta distansen men Flickas Honey står fint till och bör sluta bland de tre främsta. Sedan får jag ta mig en funderare hur det hela har avlöpt. Dagtrav är så klart en fördel för mig då min syn inte har återgått helt till det normala ännu. Om det inte tävlas på Bergsåker förstås, banans ljusanläggning är fantastisk, det är som att köra i fullt dagsljus.

Banunderlagen är av skiftande kvalité på landets travbanor, snöstormar och blidväder avlöser varandra och skotvånget börjar bli allt mer frekvent förekommande. Nog känns det som att vi måste komma fram till ett avgörande i frågan om skor eller inte ska vara ett tränarbeslut snart. Antagligen kommer banveterinärernas ord att väga tungt i slutändan. 

Finalloppen i V75 är alltid svåra att bena ut men skam den som ger sig. Solvallas tävlingar är inget undantag och det är hög klass på loppen. Fantastiskt att få se så fina startfält som vi har begåvats med under denna vinter. Kan man tro att det är flera av travtränarna som anser att det är lättare att tjäna pengarna under vinterhalvåret än tidigare?

Mina kommande starter:

Östersund, Måndag

Lopp 1, ELD STJERNEN (NO): Är en fin sort, bland de tre om allt fungerar.

Lopp 4, SEMIFINAL: Har fint kunnande, platsbud.

Lopp 5, LYCKES BILL: Kan jag inte.

Mer läsning

Annons