Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Bergh i gulddivisionen

Det blev guld för Robert Bergh i gulddivisionen.
Han styrde nämligen Global Money först över mållinjen på Solvalla.
– Vi fick ett väldigt bra lopp, säger Bergh.

Annons

Erik Adielsson var en aning bekymrad efter en rätt så tung inledning i tredjespår. Men efter 600 meter kom han ner i andraspår och Mind Your Face fick fin draghjälp av Montdore.

– En härlig häst att köra. Han springer på lite skönt avslappnad och man känner inte riktigt i tömmarna hur mycket det finns kvar. Men det gäller att lita på honom, för han gör alltid sitt bästa, kommenterade Adielsson.

Adielsson har vunnit fem av sju V75-lopp med sexåringen. I slutet av mars blev det seger i silverfinal med 220 000 kronor i förstapris.

– I dag trodde jag faktiskt inte att det skulle gå att vinna. Hästen hade bara ett lopp på fem veckor och då brukar han inte vara i form. Visserligen hade jag ökat träningen något men jag låg väldigt lågt innan i dag. Men han levererar topprestationer, hela tiden. Som mindre tränare är han ovärderlig att ha i stallet, sade Friberg.

Gulddivisionsfinalen höll inte samma höga klass som vanligt. Segern gick till Global Money som fick bästa möjliga löpning av Robert Bergh. Tiden 1.11,6 är en rekordsänkning med hela sju tiondelar.

Bergh hittade tredjepar utvändigt med Global Money. Runt sista kurvan fick ekipaget fint draghjälp i tredjespår av Västerbo Highflyer och Daniel Redén.

– Vi fick ett väldigt bra lopp och det krävdes nog för att han skulle vinna i dag. Global Money var inte riktigt lika bra som tidigare, jag kände i provstarten att han inte hade samma spänst. Men starkt att vinna och vi siktar nog på SM om två veckor, sade Bergh.

Västerbo Highflyer drog fram vinnaren och fullföljde fint som tvåa.

Favoriten Knows Nothing hade däremot inte sin bästa dag. Han travade inte bra i provstarten kort innan loppet och gav sig helt i spets.

Det blev dock revansch för kusken Ulf Ohlsson och tränaren Reijo Liljendahl i bronsfinalen. Nadal Broline fick öppna hårt för att överta ledningen på första långsidan i 1.08-tempo. Men sedan var femåringen helt överlägsen på 1.11,6.

– Jag sade till någon innan loppet att Nadal Broline nog hade vunnit guldloppet i dag. Det är en otroligt bra häst, svårt att hitta dom rätta orden för att beskriva det. Han hade gott om krafter kvar i dag, sade Ohlsson.

Mer läsning

Annons