Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shaq är verkligen tillbaka

Publikfavoriten Shaq Is Back gjorde verkligen skäl för namnet under Travakademins Dag på Bergsåkerstravet. Solvallablänkaren fullkomligt krossade motståndet på en kanontid trots en längre konvalecenstid.

Annons

Den emotsedda bataljen mellan fjolårets Elitloppsdeltagare Shaq Is Back och Sanity resulterade i lite av ett antiklimax. Mest beroende på att den förstnämnde var helt överlägsen från ledningen. Daniel Redén tog kommandot direkt med den bildsköne USA-hingsten. Höll sedan jämn 13-fart för att lämna sina konkurrenter långt bakom sig upploppet ner.

Officiella segertiden var fantastiska 1.11,3/2 140 a. Men den känns lite som en glädjetid?

– Shaq Is Back var betydligt bättre än vad vi hoppats på, menade Redén.

– Han drabbades hårt av sjukdomen borelia i höstas och jag visste inte riktigt var jag hade honom men han tyckte att det var jättekul att tävla igen.

Team Robert Bergh fortsätter sitt sedvanliga segertåg och noterades nu för en dubbelviktoria. Först ut var debutanten Malkin som från ledningen inte tog några felskär. I stället landade treårshingsten på strålande segertiden 1.16,7.

– Han hade nog kunnat ännu lite bättre om det hade varit nödvändigt, kommenterade Bergh.

Seger nummer två togs med yrvädret Digital Archive. Femåringen behagade denna gång hålla sig till rätt gångart och var då omutlig från ledningen. Därmed har femåringen tre segrar och en andraplats i sina felfria lopp i Berghs regi.

– Fart finns i överflöd, menade Robban.

– Trots att han tjänat relativt lite pengar har han tidigare satt ett banrekord.

Gladaste vinnaren på Bergsåker var Johanna Stark när hon vann montéloppet med Quattro Pazzione. Denne spurtade vasst till klar seger som 37-oddsare i sin debut i disciplinen.

– Han tycker att det är jättekul att bli riden och det märktes tydligt, glädjestrålade Johanna Stark.

– Dessutom är han min bästa vän.

Mer läsning

Annons