Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundins stjärnhäst högaktuell för Open Trot

/

I onsdags vann han Jubileumspokalen och en miljon kronor.
Nu kan stjärnhästen Nimbus C. D. – ägd av bland andra hockeyikonen Mats Sundin – tävla om en ny miljon i Open Trot nästa helg.
– Nimbus C. D. är högaktuell, säger Bergsåkers sportchef B-O Månsson.

Annons

På söndag ska anmälningarna till Open Trot som avgörs nästa helg vara inne, men fram tills dess pågår en stor jakt efter spektakulära namn. Efter onsdagens seger i Jubileumspokalen blev önskan om att locka Nimbus C. D. till Bergsåker ännu större.

– Vi jagar Nimbus, det är ju en av de hetaste just nu. Vi har varit i kontakt med både ägaren och tränaren. Vi har inte fått något besked av dem, men det betyder ju samtidigt att vi inte har fått ett nej, säger Månsson.

Utöver Nimbus hoppas Månsson även på Delicious U.S. som nyligen noterades för ett nytt världsrekord i Bollnäs.

– Att få hit både Nimbus C. D. och Delicious U.S. vore pricken över i:et, säger Månsson.

Utöver de båda heta stjärnhästarna finns det även flera utländska hästar som visat intresse. Den senaste är italienska Ringostarr Treb som vann Sweden Cup dagen innan Elitloppet.

– Han var med även i Jubileumsloppet i onsdags och nu ser det ut som att de vill hit och starta. I Sverige är det lite av en doldis men det är en av de bästa femåringarna i Europa, säger Månsson.

Samtidigt har ett frågetecken dykt upp. Support Justice som tidigt verkade klar för loppet är nu inte längre helt säker.

– Den som jag är lite orolig över är Support Justice som är lite sliten efter att ha vunnit Åby Stora Pris. Jag tror att han kommer till start men det är någon som gått från ett utropstecken till ett frågetecken, säger Månsson.

Mer läsning

Annons