Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svantes damer dominerade

/

Stall Svante Båth selade ut två betrodda V5-ston på Bergsåker under tisdagskvällen.
Och duon uppfyllde alla högt ställda förväntningar.

Annons

V5-omgångens mest betrodda häst var Båths Joy Ribb. Ulf Ohlsson placerade Ready Cash-dottern i front relativt tidigt men fick inte vara ifred där. Ändå var ekipaget helt outstanding i finishen.

– Joy Ribb har gjord det bra mot betydligt bättre hästar på slutet, ansåg Ohlsson.

– Så jag var aldrig speciellt orolig trots högt tempo.

Svante Båths lärling Viktor Lyck fick chansen bakom högkapabla Pledge Allegiance i V5-3. Duon fick visserligen en vilsam resa i fjärde par utvändigt och draghjälp fram till upploppet. Men sättet fyraårsstoet avgjorde på mot jämnåriga grabbar skvallrar om kommande stordåd.

– Hon har högform för dagen, fastställde Viktor Lyck.

– Och med fyra segrar i resultatraden kan det vara läge för en V75-start framöver.

Tyskättade Peter Grundman är färsk proffstränare på Hudiktravet. Trots den självklart bristfälliga kontakten med den nordsvenska rasen firar Grundman fina framgångar med dessa. Det gestaltade sig i en meriterande dubbelseger. Först satte han dit debuterande Fender. Treåringen visade prima inställning i en tät slutstrid. Sedan var det dags för vanskliga Lily Viking. Femåringen har blandat suveräna segrar med galoppfadäser och i går var det dags för det förstnämnda. Lily Viking var helt omutlig från andra par utvändigt.

– Lily Viking fick det verkligen serverat och vann enkelt, menade Grundman.

– Min träningsrörelse fungerar riktigt bra och vi får in allt fler hästar i träning.

Kvällen avslutades med en 104-oddsare. Det var Junseleamatören Gunnar Bark som storskrällde med sin Hilding B. Från tredje par invändigt tog sjuårsvalacken sin första seger i 41:a starten

Mer läsning

Annons