Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomrummet omöjligt att fylla

Annons

Bollnästravets tävlingar i söndags var en liten framgång för mina styrningar. Dupont reparerade en startgalopp, spår 5 i volt var för svårt för honom, till femtepriset. Formen är tillbaka, den mindre goda insatsen i Kriteriet berodde på ett förhöjt muskelvärde. Nu ser vi framåt rejält för honom, hans fyraårssäsong kan flytta oss långt, mycket långt. Exciter var även han bra som kunde spurta till sig fjärdepriset efter sen lucka från fjärdepar invändigt, ett formbesked kan tyckas.

Under måndagskvällen var undertecknad på Leangen och körde två kallblod. Stina blev femma, men det är ett treårssto som vi kommer se mer av.

Bogvinna blev alldeles för hetsig efter start och la bort alla krafter och galopperade på sista långsidan. Hon fick ingen riktig ordning på benen, men hon passar betydligt bättre när det är voltstart och inte lika stressiga förhållandena.

Att Robert Bergh meddelar sin flytt var ingen stor överraskning, han har sökt efter lämplig fastighet under en längre tid som vi har underrättats om via media. Synd för oss på Bergsåker, vi får svårt att förlänga den fantastiska segerstatistiken som vi haft under de senaste åren i Rikstoton. Tack vare Berghs senaste seger i lördags så står vi just nu på plus 5 (60 totalt) jämfört med tidigare bästa notering under ett år. Nåväl, vi tappade Åke Svanstedt och vi har av andra olyckligare anledningar tappat andra stora namn på min hemmabana under de senaste åren, då har det varit andra som tagit chansen och klivit fram ytterligare i deras respektive karriär. Tomrummet efter Robert blir antagligen omöjligt att fylla i Norrland men vi får hoppas att han förgyller våra tävlingar ändå, att resa med sina starthästar har han aldrig tvekat inför tidigare. Flytten är tydligen aviserad till vårkanten.

Bergsåker har tävlingar på fredag, denna gång utan breddlopp så jag hoppas att vi inte behöver se lika många bestraffningar för omstarter och annat hyss denna tävlingsdag som föregående fredag. Ett tjugotal förseelser bestraffas ibland när det arrangeras breddloppsdagar i landet, när det är lopp öppna för alla brukar antalet stanna vid en bråkdel av det antalet för en hel tävlingsdag. Jag hoppas själv kunna summera en trevlig kväll på kapplöpningsbanan, utan förseelser. Det har gått näst intill tre månader sedan undertecknad antecknade sig i bötesprotokollet, hoppas kunna fortsätta med det.

Tipsförslaget den senaste omgången kantrade rejält och jag får verkligen hoppas att det blir lättare att styra tipsskutan på rätt köl till helgen när vi ska ge oss på Eskilstunas fina V75-omgång. De allra finaste loppen går av stapeln på söndag när det är Breeders Crown-finaler, men jag ger mig på lördagens omgång. Även den av fin karaktär, förutom gulddivisionen. Där startar hästar av mer formlös karaktär, även om vi alla känner till deras grundkunnande.

Mina kommande starter:

Bergsåker, Fredag

Lopp 2, ESMERALDA BOKO: Lite för stressad senast. Normalt en förnuftig häst och vi får hoppas hon kan ta framskjuten placering och tjäna en bra slant.

Lopp 5, B.W.GULLIVER: Tyvärr körde jag galopp senast, annars är hästen bra och vi bör tjäna pengar.

Lopp 9, LAUVÅS SPRETTEN: Träffade ägaren i dagarna och hästen har öppnat snabbt tidigare och trivs på kort distans. Ägaren ansåg hästen felbalanserad senast och låter optimistisk nu.

Mer läsning

Annons