Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travskrällen: Åkte på semester – kom hem med 150 000

/

Bergsåkers amatörtränare Birgitta Nylander tog med varmblodet på semester.
Då visade Funny Tornado vad han går för – med skrällvinst på söndagens V75.
– Det är en rolig historia, en semesterfirare som kom hem med 150 000, säger Bergsåkerskusken Elin Gustavsson.

Annons

Söndagens V75-lopp i Kalmar betraktas som en storskräll, sedan hingsten Funny Tornado sprang in 100 000 kronor och segern i lopp sex.

– Han gick 13,1 och sänkte sitt rekord ytterligare. Han är verkligen på frammarsch om man säger så, på tårna och har fin form, säger Bergsåkerskusken Elin Gustavsson, som är nöjd med insatsen.

– Han kände superfin men jag hade dåligt läge från början. Sedan höll de bra tempo där framme så det gynnade såklart, men det var en bra bit fram ändå när upploppet började så han gick ju riktigt bra.

Funny Tornado ägs av amatörtränaren Birgitta Nylander från Njurunda, och segern i Kalmar var hingstens andra på kort tid. Senast den 12 juni gick han snabbast i Gotlandssmycket i Visby, och vann 50 000 kronor.

– Han var superbra där och vann på ett jättebra sätt, och då räckte poängen för att anmäla honom till V75, säger Elin Gustavsson.

Hon berättar att Nylander just nu är på semester tillsammans med varmblodet.

– Vi har hästar på samma gård och hon funderade på att använda honom. Jag sa att "ska du inte ta lite semester och åka?". Och då nappade hon på det, anmälde och for dit, säger Elin Gustavsson.

V75-vinnaren har nu kvalat in till ett finallopp i augusti.

– Det är fantastiskt roligt och en sådan story, när de sticker iväg på en semestertripp. Det är härliga scener, jag såg det på tv, säger B-O Månsson, chef för Norrlands travbanor.

Mer läsning

Annons