Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Travsurr: Eklöf bjuder på två spikar – och klart med datum för travduellen

I veckans Travsurr bjuder Bo Eklöf på två spikar från dåliga lägen.
Dessutom blir det klart med datum för duellen mot Patrick Sjöö.
– Det ska bli skönt att få spöa honom, säger Bo Eklöf.

Annons

Det var för drygt en månad sedan som programledaren Patrick Sjöö menade att i ett tvåhästarslopp spelar kusken ingen roll. Bo Eklöf tyckte att det var ett ogenomtänkt uttalande.

De hela slutade med en utmaning om en duell mellan de båda i ett tvåhästarslopp. Nu är det klart att loppet kommer att köras måndag 19 oktober under lunchtravet på Östersundstravet. Loppet som går över 1640 meter med voltstart avgörs mellan lopp fyra och fem.

Östersundstravets vd Jan Quicklund har lånat ut banan för duellen och Wångens vd Johan Sundberg har lånat ut hästarna. Nu är det bara segraren som ska koras.

– Det blev större intresse för det här loppet än jag hade anat. Det är många som frågar när loppet ska köras. Det är roligt att loppet också körs inför publik och jag anar att Patrick börjar ångra att han var så kaxig och utmanade mig, säger en självsäker Bo Eklöf.

Förra veckan blev det sju rätt för Eklöf i en favoritbaserad omgång. Nu laddar han för en ny sjua.

– Det är ju dubbel jackpot och en ganska svår omgång. Jag har lagt upp systemet med två spikar och två lopp med bara två hästar. Mina spikar har kanske inte de bästa lägena men båda loppen avgörs över lång distans och det är dubbla open stretch på Åby, säger Bo Eklöf.

I veckans Travsurr bjuder vi också på bilder från avelsvärderingen som just nu pågår på Wången där flera fina kallblodshingstar visas upp.

Mer läsning