Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Trovärdigheten är låg"

Bo Eklöf om den gångna veckan, och han riktar en känga åt funktionärerna.

Annons

Att vi har funktionärer i styrande position som agerar ojämnare än vägnätet i Västernorrland är ingen hemlighet. När fransosen diskades förra tisdagen på Jägersro var alla överens om att det var ett helt rätt beslut. När Peter G Norman friades på Solvalla för en näst intill identisk situation och incidenten på Åmålstravet i söndags ej renderade i diskning av ekipaget, var det ingen som tog upp tråden. Frågan är: gäller reglementet endast för ifrån utlandet gästande kuskar? Gäller det inte heller för våra storkuskar, nog vore det närmare sanningen att ha kört ut Örjan Kihlström i Rättvik för upprepade omstarter, än att belasta Magnus Jakobsson för att ha kört för tidigt över startlinjen i en av omstarterna i V75-7?

Jag orkar inte ta upp alla funktionärsfadäser inom travsporten (våra finns det alltid att läsa om i "skamvrån") men skulle spelarna veta vilka eländiga starter som släpps ibland, skulle vi strax inte ha några spelare kvar. Trovärdigheten för de styrande i Svensk Travsport är lika låg som kompetensen bland flera av våra funktionärer när inget görs åt eländet. Heja Nybrink, den enda i sporten som talar öppet om missförhållanden, vi/de andra törs inte då vi ofta straffas hårt om vi har åsikter...! Startfunktionärerna är inte bättre än de som sitter i övervakningstornen, de måste dock tyvärr agera utan att ha chans att kunna se på repriserna, så vi måste i vissa fall förlåta dessa. Att måldomare inte förstår orsak och verkan kan inte vara bra för sportens trovärdighet: nu blir det en "dyr" månad för undertecknad, så sker alltid när jag har åsikter. När vi gör fel får vi betala, när funktionärer gör fel vi också betala: när/hur ska de felande funktionärerna stå till svars för sina misstag?

V-75 i Rättvik bjöd på flera fina prestationer och mest imponerade B.B.S. Superlight, hans väg mot nästa års Elitlopp följs med stort intresse. Även Poker Kronos förtjänar med beröm godkänt och Nahar var strålande ifrån ett omöjligt utgångsläge som trea i samma lopp. Gulddivisionen däremot var av simpel karaktär och tyvärr är detsamma fallet för högsta klassen på Dannero kommande helg. De flesta av loppen som körs på lördag är av ringa klass men vi har ju kallbloden, gudskelov. De kallblodiga loppen under tävlingsdagen är samtliga högintressanta, till exempel, har vi tidigare haft ett lunchlopp med 350 000 kronor i förstapris? Detta gäller för Stokriteriet i nämnd ras. Kriteriet för öppen klass är av bästa kvalitet och även Guldtäcket är av hög dignitet.

Ima Tornado är min chans till framgång i V-75 och vi har åter turen att starta ifrån innerspår. Det finns många tuffa kombattanter i loppet och att vinna blir svårt. Mina uppsittningar i veckan är inte många men några av dessa är möjliga platsaspiranter.

Min senaste seger togs i Romme förra veckan, Brush Launcher var utan prisplaceringar i sina fem senaste starter och vinnaroddset blev därefter, 22 gånger insatsen. Mimmi Af Djupmyra spurtade inspirerat till ett andra pris och Outrunner fick trafikproblem underslutrundan, denne kan få revansch på Dannero i lopp-1 på lördag! Mina övriga styrningar under veckan gjorde inget större väsen av sig men Qravatt visade att formen är på väg, nytt rekord senast men det fattas lite "jäklar anamma" i honom.

Mer läsning

Annons