Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V5-skrällarna duggade tätt på Bergsåker

V5-skrällarna duggade tätt när Bergsåkers körde breddtravstävlingar under lördagen.
Omgången slutade med att det blev utdelning på fyra rätt.

Annons

Breddtrav innebär travtävlingar för hästar med max 500 startpoäng och kuskar som kört mindre än 150 lopp föregående år. Så konkurrensen på alla plan är alltså inte så tuff som normalt vilket ger mer utrymme för oväntade vinnare.

I V5:s andra avdelning blev det en inledande 14-varv på täten vilket naturligtvis var alldeles för snabbt. Den som utnyttjade det bäst var Lars Nylander med sin Staro Grapevine. Duon fick perfekt draghjälp i tredjespår från sistaplatsen och avgjorde utan mankemang mitt på upploppet.

– Jag behövde aldrig göra någonting, informerade Nylander och fortsätter:

– När vi väl kom först svarade hon själv på alla attacker.

Ingemar Söderberg, en av de mindre proffstränarna på Bergsåker, hade försatt sin Lillaosåfin i ett strålande skick. Så det var bara för Martin Åkerlund att hålla i sig framme i ledningen när han satte dit V5-omgångens andra 18-oddsare.

– Det fanns ingen vettig häst att släppa till, menade Åkerlund och fortsätter:

– Och hon fungerade väldigt bra på barfotabalans så segertiden (1.14,9/2140a) är klart vass för klassen med tanke på att det handlar om breddlopp.

Leif Åkerstedts Ville Blanche var den mest betrodda vinnaren under streckspelet med 4,5 gånger insatsen. Åkerstedt höll högt tempo hela vägen och vann säkert.

Quantum Bond har inlett sin montékarriär på ett strålande sätt. Björn Perssons adept vann även sin andra start i disciplinen med stor marginal. Åter med Anna-Karin Forsberg i sadeln.

Mer läsning

Annons