Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre blåvita poäng mot rödblå röra

IFK Göteborg hoppade på det allsvenska tättåget efter en till synes enkel 3—0-seger över Örgryte i tisdagsderbyt på Nya Ullevi. —  Nu är vi bäst i stan, sade 1—0-nickaren Fredrik Risp till TT. Häcken då? —  Jo, men dom är från Hisingen...

Annons
Det var en munter blåvit stämning i det blåvita omklädningsrummet när 33 622 derbybesökare i betonggrytan ovanför så sakteliga drog sig mot utgångarna efter en chans- och händelserik kväll.
IFK Göteborg hade fått en drömstart med två mål efter 24 minuter och Örgrytes försvar var en lika stor rödblå röra som det varit hela säsongen. 16 insläppta mål på sju matcher gör ett bakåtsnitt på 2,3 per match och det är givetvis på tok för dåligt.
Nye tränaren Zoran Lukic såg också för första gången bekymrad ut på allvar, efter ännu en defensivt tveksam insats.
Han kallade målen för billiga.
Han suckade över för många individuella misstag.
Han medgav att nu är det upp till honom som ledare att försöka reda ut varför det ser ut som det gör för Öis. Hans 4-3-3-bygge är en konstruktion som bakåt lyckats sämst av alla i allsvenskan, och det är ett bygge som brister.
 Det känns som om IFK har mer rejäla spelare, mer vuxna spelare, sade Zoran Lukic kritiskt.
 Spelare som vill mer.

Derbydebut för tränarna
Tisdagskvällens derby var det 95:e mellan IFK och ÖIS, men det var det första för tränarna Arne Erlandsen och Zoran Lukic.
Ett möte mellan träningsoverallen och kostymen.
Mellan lusekoftan och Armani-sviden.
 Det var jättetrevligt, sade Lukic, och försökte sig på ett leende när han hittade kvällens enda ljusglimt.
 Framför allt som vi slipper huliganer.
Planens bäste, IFK:s mittback Fredrik Risp, hyllade också inramningen och beskrev känslan som fantastisk.
Hans mål, som var Kamraternas första, kom redan i elfte minuten då Niclas Alexandersson slog en hörna från vänster med knorr. IFK-backen med den smala mustaschen fick omarkerad gå upp och nicka in bollen.

Mål på mål
 Han stod väldigt långt in. Jag var helt ensam, sade Fredrik Risp och pratade om Öismålvakten Dick Last, som blev kvar på mållinjen.
Samuel Wowoahs 20 var också frukten av en försvarsmiss. En misslyckad undanrensning och det var svårt för \"Vovven\" att missa.
På övertid fick Stefan Selakovic, för kvällen till höger på mittfältet, slå in segermålet.
 Vi skapar mer än tidigare. Det här var ett steg i rätt riktning, sade Arne Erlandsen, nöjd över målen och att IFK Göteborg tack vare dem inte längre är laget som har minst antal gjorda framåt i allsvenskan.
Örgryte parkerar nu på kvalplats, medan IFK Göteborg hakade på i toppen, bara en poäng efter Häcken i \"Göteborgsserien\".
 Spelmässigt kanske vi har en bit kvar, men laginsatsen var fantastisk, sade Fredrik Risp.
Redan på torsdag väntar en ny fotbollsfest med Blåvitt på Ullevi finalen i Royal League mot FC Köpenhamn.

Mer läsning

Annons