Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre frakturer och hjärnskakning för Mourad

Tre frakturer och hjärnskakning – det är smällen som kan knocka IFK Göteborg i jakten på SM-guldet. George Mourads medverkan i de resterande matcherna är högst osäker. –  Det är inte mycket vi kan göra, säger Blåvitts tränare Arne Erlandsen till TT.

Annons
Smällen George Mourad fick i matchen mot Assyriska i söndags kan sänka IFK Göteborg i jakten på Djurgården och SM-guldet. På ett inlägg strax före paus nickade IFK-anfallaren bollen strax utanför, fick samtidigt en rejäl smäll i ansiktet och blev liggande kvar på plan.
I andra halvlek kom inte Mourad till spel och ersattes av Marcus Berg.
 Han har röntgats nu. Förutom en hjärnskakning är tre ben av i ansiktet. På måndag, då svullnaden gått ner, ska George röntgas på nytt. Ser det bra ut handlar det om självläkning, om inte kan det bli tal om operation, berättar massören i IFK Göteborg, Roland Johansson till klubbens hemsida.
 Han ska kunna vara helt återställd inom två veckor, men också prova ut ett specialskydd som kan komma till användning, fortsätter Johansson.
Mycket tyder på att Mourad missar de två resterande matcherna i allsvenskan. Tränaren Arne Erlandsen misstänkte redan vid ett tidigt stadium att Mourads smäll tog illa.
 Ja, det gjorde jag. Men nu kan vi inte göra så mycket åt det här. Vi har lyckats bra under hela säsongen att ersätta skador och avstängningar, så jag är inte det minsta orolig att det här ska störa oss, säger Erlandsen till TT.
Den 17 oktober möter Göteborg Hammarby borta innan säsongen avslutas hemma mot Landskrona.

Mer läsning

Annons