Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor förlorade mot Tyskland

Först kom en överraskning i form av storleken på ishockeyrinken.
Sedan fick Tre Kronor ännu en negativ upplevelse — 0—2 i träningsmatchen mot Tyskland.

Annons
För Tyskland var det första vinsten mot Tre Kronor på snart 13 år. För Tre Kronor och förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson blev det en erfarenhet, såväl när det gällde rinken som hur Tyskland spelade.
 Vi blev chockade när vi kom hit (Riesa) i tisdags, de hade byggt upp en rink med NHL-mått mitt i arenan. Det gynnar ju de som spelar trångt, säger Gustafsson till TT.
Det gjorde också tyskarna, när sedan svenskarna gjorde misstag kom målen, först av Tomas Martinec efter drygt åtta minuters spel, sedan av Sebastian Furchner efter 16.05 i andra perioden.
 Det var en jämn förstaperiod där de utnyttjade ett stort misstag av oss på egen blå zon. En av deras killar var kvar i zon och fick tom bur. Vid andra målet ska vi vända och gå till anfall när de skapar läget.
 Jag tycker att vi tog över matchen men hade svårt att komma till avslut, de spelade tight, klängde och drog. Vi skapar en hel del men kan inte sätta dit pucken. I stället för att avsluta så söker man pass, det är väl det svenska syndromet.
För Tre Kronor ges nu chans till revansch på lördag, då väntar ännu ett möte mot Tyskland i samma rink.

Mer läsning

Annons