Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor populärast i OS

Med 164 dagar kvar till OS i Turin har den svenska biljettförsäljningen kommit mer än halvvägs. Så här långt är det Tre Kronor som lockar flest åskådare.

Annons
Hittills har svenskarna köpt cirka 4 000 biljetter till nästa års vinter-OS. De flesta Italienresenärerna åker ner för att följa ishockeyn, därefter är alpint och längdskidåkning de populäraste grenarna.
 Försäljningen går enligt planerna och vi räknar med att sälja bortåt 6 000-7 000 svenska biljetter, säger Trond Asmyr, ansvarig för biljettförsäljningen i Sverige och Norge.
Av de nordiska länderna har det sålts flest biljetter i Norge, cirka 12 000. Inte helt oväntat toppar längdskidåkning norrmännens lista.
 Även alpint har gått bra...men när det gäller ishockey är det långt mindre intresse än i Sverige, säger Asmyr.
En anledning till att det skiljer så pass mycket i biljettförsäljning mellan grannländerna är att det har sålts fler sponsorspaket om större grupper i Norge.
I den nordiska biljettligan kommer Finland trea efter Norge och Sverige.
Den som ännu inte skaffat OS-biljetter kan redan nu räkna bort konståkning och skridskor.
 Det är alltid de två grenarna som säljer slut snabbast, säger Asmyr, och fortsätter:
 I vinter-OS brukar det inte vara så stora förändringar från gång till gång när det gäller vilka grenar som är populära. På sommar-OS kan det däremot vara större variationer mellan åren.
Det går också att köpa biljetter direkt från OS-arrangörernas hemsida, de biljetterna är dock inte inräknade i ovanstående siffror.

Mer läsning

Annons