Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor-stjärnor avstängda ett år till

Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja stängs av från Tre Kronor ytterligare en säsong och missar både OS i Turin och VM i Lettland, skriver Aftonbladet.

Annons
De tre spelarna blev polisanmälda för att ha utnyttjat en kvinna sexuellt i samband med Sweden Hockey Games i februari. Ännu har inte det inte bevisats att männen begått något brott.
Svenska Hockeyförbundet beslutade dock att de tre spelarna inte skulle få delta i några fler landslagsmatcher under 20042005. Enligt ordföranden Christer Englund hade spelarna svärtat ner svensk hockey och dess varumärke. Samma argument ligger bakom att Huselius, Tallinder och Lilja nu stängs av även under säsongen 20052006.
 Det som hände under Sweden Hockey Games har skadat oss ansenligt. Händelsen ligger för nära i tiden för att vi ska kunna acceptera att de berörda spelarna får delta i Tre Kronor, säger Englund till Aftonbladet.
Huselius säger att han inte är överraskad över beslutet, men att han hade hoppats på ett möte med förbundet angående anklagelserna mot spelarna. Något sådant möte har inte kommit till stånd.
 Det känns som ishockeyförbundet förstör våra karriärer, säger Huselius till Aftonbladet.
Han ville också att förbundet skulle avvakta den juridiska utvecklingen då förundersökningen mot spelarna fortfarande pågår.
 Förundersökningen måste vara inne i sitt slutskede och blir vi helt frikända, som jag är övertygad om att vi blir, kanske förbundet hade beslutat annorlunda, säger Huselius till Aftonbladet.

Mer läsning

Annons