Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronor-stjärnorna får vänta på åklagarbesked

Ishockeyspelarna Kristian Huselius, Henrik Tallinder och Andreas Lilja får vänta ytterligare en tid på besked om utgången av förundersökningen mot dem.

Annons
Kammaråklagare Anne-Marie Bergström räknar med att tidigast under nästa vecka fatta beslut om det blir åtal eller om förundersökningen läggs ned.
 Jag har gått igenom materialet, vänt och vridit på det och funnit att jag behöver ytterligare en uppgift. Det ska jag försöka ordna under nästa vecka, säger Bergström.
Hon vill inte avslöja vad det handlar om men säger att det är ytterligare ett förhör som ska hållas.
Utredningen mot landslagstrion gäller misstankar om sexuellt utnyttjande. Det var natten till den 9 februari som spelarna hade sex med en kvinna på ett hotell i Stockholm. De hade tidigare på kvällen träffats på en krog. Efter händelsen anmälde kvinnan spelarna för våldtäkt.
De har tillstått att de haft sex med henne men menar att hon gick med på det frivilligt.
Förundersökningen lades ned den 11 februari av kammaråklagare Henrik Rasmusson i Stockholm men återupptogs i mars efter beslut av överåklagare Brigit Thunved. Hon är chef för en specialenhet inom åklagarväsendet i Göteborg vars uppgift bland annat är att utöva tillsyn av hur sexbrott utreds av åklagare.

Mer läsning

Annons