Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Kronors policydokument är klart

Inga förbud, inga pekpinnar — men en tydligare policy gällande moral, respekt och attityd.
På tisdagen fick Tre Kronorspelarna det dokument ishockeyförbundet tagit fram efter den så kallade sexskandalen.

Annons
När det interna dokumentet nu är klart så är det efter flera remissvändor till och med vissa landslagsspelare har fått säga sitt för att se till att det slutgiltiga häftet är korrekt.
 Det var viktigt att det inte skulle kännas "von oben" utan att det är något som mer är en påminnelse om vad det verkligen innebär att vara förberedd på den prestation man ska göra, säger Michael Englund, förbundets generalsekreterare och chef för landslagsverksamheten.
Enligt Englund innehåller dokumentet tre delar:
+ Förbundsordföranden Christer Englund skriver "Välkommen till Tre Kronor" och betonar att de representerar landslaget från att de lämnar bostaden tills de kommer tillbaka dit efter avslutad turnering/läger.
+ Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson skriver om prestation, förberedelser och om alla människors lika värde.
+ Landslagsläkaren Lennart Hovelius påminner om dopningsregler.
Dokumentet innehåller inte några reglerade tider när det är läggdags men en tydligare linje gällande alkohol: "Alkohol kan bara undantagsvis accepteras och då i samband med måltider".
 Vissa av spelarna sade att då kan vi ju inte fira ett VM-guld med ett glas champagne, men det är ju inte det det här handlar om. Även när en turnering är slut så är det viktigt att vara föredöme, säger Englund.
Behöver spelarna skriva under något avtal?
 Nej, absolut inte.

Mer läsning

Annons