Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lag toppar kvalseriehockeyn på samma poäng

Kvalserien ser ut att bli en kamp till sista sekund. Efter Brynäs seger mot Skellefteå och Leksands suddenvinst mot Nyköping är de tre förstnämnda lagen alla på sju poäng. Malmö jagar två poäng bakom efter 3—2 mot Oskarshamn.

Annons
 Det här är inte roligt, säger Brynästränaren Tomas Jonsson.
 Vi njuter varje dag, kontrar Skellefteås Ulf Taavola.
Citat speglade inte resultaten i Gavlerinken på måndagen där Brynäs var bäst och vann med 52. Men känns ändå helt naturliga då Brynäs s k a vinna medan AIK slår underifrån.
Efter segern tog Brynäs in tre poäng på västerbottningarna och efter fyra matcher är det helt jämnt i toppen.
För Brynäs var det ett måste att vinna mot Skellefteå. Förlusten mot Nyköping hemma var inte kalkylerad. Men revanschen från skärtorsdagen var ett faktum innan påsken passerat.
Bakom segern stod en nytänd Jonas Soling.
 Jag spelar med bra killar, vi trivs väldigt bra ihop, säger Soling efter ett mål och två passningspoäng.

Nytt spelsystem
Killarna han syftar på är Björn Danielsson och Tommi Miettinen, en kedja som blivit ett faktum sedan Wayne Fleming tog över laget.
Ett drag som lyft Brynäs nummer tio.
 Det är lite annat spelsystem nu. Vi lägger ner pucken långt i zon och det passar mig som gillar att åka mycket, förklarar Soling.
Och trots två tveksamt bortdömda mål för Brynäs gav laget inte upp. Inte heller ett psykologiskt viktigt 23 för bortalaget i spel tre mot fem i slutet av andra perioden fick Gävlelaget att vika ner sig.
 Det är skillnad nu, för säckade vi ihop efter mål. Men vi märker att de inte orkar hänga med oss. De gör fler misstag och vi får mer tid i anfallszon. Det är där man märker skillnad mot elitserien, förklarar Soling.

Ryder säkrade Leksandpoäng
Dessutom fick laget utdelning i numerärt överläge, där Soling själv avgjorde matchen genom att styra in 42 målet efter skott från Marc-Andre Bergeron.
 Jag har ingen aning när jag gjorde tre poäng senast. Men detta behövdes, konstaterar Brynäsforwarden.
Nu väntar Leksand. Och det ser faktiskt pressade Brynäs assisterande coach Tomas Jonsson fram emot.
Leksand fick, precis som Brynäs senast, erfara att Nyköping är svårslaget. Nyköpings Patrik Wallenberg blev hjälte mot Brynäs och gjorde mot Leksand 21 i andra perioden. Men hemmalaget kom tillbaka och avgjorde i förlängningen. 32 till Leksand genom Michael Ryder i spel fem mot tre.
Efter Malmös dåliga inledning kom på måndagen första segern. Efter Jan Hammars 31-mål i andra perioden orkade inte smålänningarna mer även om spänningen tilltog vid 23.

Mer läsning

Annons