Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre månaders avstängning för Barthez

En spottloska riktad mot domaren står franske målvakten Fabien Barthez dyrt.
Men straffet — tre månaders avstängning — var alldeles för milt, enligt många.

Annons
 Jag är förbannad, minimistraffet är sex månader och han kommer undan med tre, det gör oss till åtlöje, säger exempelvis Bernard Saules, ordförande i Frankrikes domarförbund.
Frankrikes fotbollsförbund överklagade på fredagskvällen den dom som förbundets disciplinkommitté kom fram till under förmiddagen. Förbundet vill ha ett hårdare straff.
Den omskrivna händelsen inträffade i samband med en vänskapsmatch mellan Barthez franska klubb Olympique Marseille och den marockanska klubben Wydad Casablanca. Ett bråk utbröt på planen efter att Barthez och en lagkamrat blivit utvisad.
 Han spottade honom inte i ansiktet men mot honom, säger Jean Mazzella, ordförande i den disciplinära kommittén vid Frankrikes fotbollsförbund.
Barthez har nu tilldelats ett sex månader långt straff men kommer enbart att stängas av från spel under tre månaders tid. Det gör att han kommer att vara tillgänglig för Frankrikes VM-kvalmatcher mot bland Färöarna (3 september) Irland (7 september) och Schweiz (8 oktober).
Däremot är avstängningen illa för hans klubb, Olympique Marseille, som kämpar om en plats i Champions League nästa säsong.
 Det är dåliga nyheter för oss, efter måndag kommer han inte spela mer för oss, säger Marseilles tränare Philippe Troussier.
Barthez, som gjort sig känd och ökänd för att varva strålande målvaktsspel med rena tavlor, har bland annat spelat för Monaco och Manchester United. Barthez fanns med Frankrikes lag som vann VM 1998 och EM 2000. Han har tidigare sagt att han ska lägga av efter VM i Tyskland nästa år.
 Under de här tre månaderna kommer jag att träna precis som jag gjort sedan jag var 18. Jag kommer att förbereda mig för nästa säsong med Olympique Marseille och göra mig redo för landslagsspel, för mitt mål är att spela VM, säger Barthez själv.

Mer läsning

Annons