Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre Sundsvallsboxare i SM

Richard Semakula, Kennedy Katende och Erfan Malai.
Alla tre jagar sitt första SM-guld i boxning i Malmö.
Minst ett silver är redan i hamn!

Annons
På torsdag startar boxningsSM nere i Skåne. Tre Sundsvallsboxare känner sig kallade, men Sundsvallstränaren Christer Starrin ligger lite lågt i förhandssnacket.
Planeringen inför SM har inte gått riktigt som jag tänkt mig. Meningen var att vi skulle till Bulgarien och ladda upp, men det sprack tyvärr.
Richard Semakula har två brons och ett silver (2003) som bäst i tidigare SM. Sex boxare än anmälda i 64-kilosklassen och Richard har inte förlorat en enda match mot dessa. Fem har han besegrat medan Mohammed Karecm aldrig matchat mot Sundsvallsboxaren.
I fjol förlorade Richard i SM-semifinalen mot Sverige-ettan Patrik Bogere. I år är det meningen att Bogere ska tävla i 69 kg, men vissa rykten gör gällande att han ska banta ner sig till Richards klass, fortsätter Christer Starrin.
Med lite flyt i lottningen har Richard kapacitet att slåss om en finalplats. Hans lagkompis Erfan Malai (ett brons och ett silver sedan tidigare) är redan framme i final i 51 kg. Detta tack vare att bara två boxare är anmälda. Förutom Erfan även forne Sundsvallsboxaren Abdihakim Adaan.
Slutligen tävlar 20-årige Kennedy Katende i 75 kg. Tio boxare är anmälda och Kennedy har vunnit 12 av 15 matcher hittills i år. Han jagar sin första SM-medalj i seniorsammanhang.
Jag vågar inte prata i guldtermer, men med lite flyt i lottningen kan våra tre boxare gå långt, sammanfattar Starrin.

Mer läsning

Annons