Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre svenskar fixade biljetter till US Open i golf

Annons
Peter Hedblom, Peter Hanson och Robert Karlsson är alla tre klara för nästa veckas US Open. Trion var bland de nio som gick vidare från kvaltävlingen i engelska Walton-on-the-Hill på måndagen.
I kvaltävlingen slogs 53 spelare om nio platser till US Open på Pinehurst i North Carolina den 16-19 juni. 72 spelare är klara och de återstående 84 platserna bestäms efter kvalspel 6-7 juni på femton banor.
Hedblom gick två över par, 74 slag, på förmiddagens runda men en fenomenal avslutning på andra rundan innebar 65 slag och totalt 139 slag. På de fyra sista hålen på klubbens nya bana gjorde han en eagle och tre birdies.
 Det var en konstig dag för mig. Jag behövde 38 puttar på den gamla banan i morse och sen spelade jag de sista fyra hålen fem under par på eftermiddagen, sade 35-åringen från Gävle.
Hanson, som spelar för Bokskogen, tog sin första seger på Europatouren i Spanien i april och är uppenbarligen i bra form nu också.
 Det här är mitt första försök att kvala in till US Open, sade han.
 Jag är redan klar för British Open och jag vill spela fler majors. Jag har också som mål att komma in bland de 100 bästa på världsrankingen, jag är 110:a nu.

Mer läsning

Annons