Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tredje raka segern för Alonso

Fernando Alonso vann San Marinos GP-tävling i Formel 1 efter en dramatisk uppgörelse med Michael Schumacher.
—  Det var nog den bästa duellen jag har varit med om, sade Renault-föraren.

Annons
Segermarginalen till den sjufaldige världsmästaren var nämligen bara två tiondelar. Schumacher, som kom först på trettonde plats i tidskvalet, stod för en suverän upphämtning när han tog upp kampen med Alonso på Imolabanan. Men tysken lyckades inte ta sig förbi spanjoren trots många försök de 15 sista varven. Den unge Alonso stängde effektivt vägen för veteranen.
 Jag hade hela tiden fokus på att vinna och jag gjorde allt för att Michael inte skulle gå om mig. Jag ville verkligen vinna här, sade 23-åringen.
 Det var en riktigt rolig fajt med Fernando. Han blockade mig aldrig på ett taskigt sätt utan gjorde det som alla andra också skulle ha gjort, sade Schumacher.
Men det var inte Alonso som dominerade de första varven. Finländaren Kimi Räikkönen, som startade från pole position, körde till sig en stor ledning, men efter nio varv kröp han sakta tillbaka till depån. Drivaxeln hade knäckts.
Medgången fortsatte därmed för Alonso och Renault. Det var hans tredje raka F1-seger och stallets fjärde av fyra möjliga. För regerande världsmästaren Schumacher var andraplatsen ändå ett steg i rätt riktning. Förra tävlingen i Bahrain tvingades Ferrari-föraren att bryta efter elva varv.
 På ett sätt är jag nöjd med själva loppet, men med tanke på vad som hände i förmiddags är jag naturligtvis missnöjd, sade den 36-årige tysken, och syftade på missen i tidskvalet när han körde av banan.
Nästa VM-deltävling körs i Barcelona om två veckor. Alonso har då chansen att visa upp sig på hemmaplan.
 Det kommer att bli häftigt. Det är ett stort intresse redan och jag känner att pressen på mig blir större och större. Jag vet att publiken vill att det ska bli en segerfest, och jag ska göra mitt bästa för att ordna det, sade Alonso, som leder VM-tabellen med 18 poäng före Jarno Trulli, Italien.
Schumacher tog sig upp på fjärde plats i och med andraplatsen.

Mer läsning

Annons