Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tsunamioffer på VM-kval i Portugal

Iklädd en portugisisk fotbollströja hittades åtta-årige Martunis för ett knappt halvår sedan, omtöcknad, uttorkad och myggbiten i Aceh efter tsunamikatastrofen.
Nu drar han på sig samma tröja igen — inför fullsatta läktare på Estádio da Luz i Lissabon.

Annons
Den indonesiske åtta-åringen är hedersgäst vid VM-kvalmatchen mellan Portugal och Slovakien på lördagskvällen. Han kommer att vandra in på plan tillsammans med Luis Figo, Cristiano Ronaldo och de andra portugisiska stjärnorna inför avspark.
 Vi ser det här som ett sätt att hjälpa. Det är ingen stor uppoffring. Det är hjälp inom ramen för vad som är möjligt, sade en talesman för det portugisiska fotbollsförbundet på fredagen.
Martunis hittades av ett brittiskt tv-team tre veckor efter katastrofen. Han hade överlevt ensam genom att äta bär och torkade nudlar och dricka vatten ur pölar.
I Portugal blev hans räddning naturligt nog extra uppmärksammad, med tanke på hans klädsel. Fotbollsförbundet har inte bara betalat hans resa och uppehälle till Portugal, utan också hjälpt hans far, Sarbini, med motsvarande 365 000 kronor. Martunis mor och fyra syskon omkom i katastrofen.
Portugal och Slovakien delar ledningen i kvalgrupp tre, med vardera 14 poäng, inför lördagens match.

Mer läsning

Annons