Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa femsetare gav semifinalister i Paris

Det krävdes två tuffa femsetsmatcher för att få fram de två sista semifinalisterna i Franska mästerskapen.
Nikolaj Davydenko, Ryssland, besegrade spanjoren Tommy Robredo med 3—6, 6—1, 6—2, 4—6, 6—4.
Mariano Puerta, Argentina, lyckades bäst i de avgörande bollarna och slog ut landsmannen Guillermo Canas, 6—2, 3—6, 1—6, 6—3 och 6—4.

Annons
Nikolaj Davydenko och Mariano Puerta möts i den ena semifinalen på fredagen.
I den andra ställs världsettan Roger Federer, Schweiz, mot nye spanske stjärnan Rafael Nadal. En mycket intressant match.
Davydenko hade tre matchbollar vid ställningen 53 i avgörande set, men Robredo spelade ett par verkliga toppbollar och vann gamet.
I nästa game var Davydenko illa ute igen när spanjoren skaffade sig ledning med 4015, men ryssen kom tillbaka och vann matchen.
Det är första gången som Davydenko är framme i semifinal i en grand slam-turnering, i vintras gick han till kvartsfinal i Australian Open.
Han har tidigare bara klarat sig vidare till andra omgången på gruset i Paris.
Davydenko var också framme i tredje omgången i dubbelturneringen tillsammans med Igor Andrejev, men där blev svenske Jonas Björkman och Max Myrnij, Vitryssland, för svåra.

Puerta tillbaka
De båda argentinska grusspecialisterna Mariano Puerta och Guillermo Canas tvingades till fem set innan matchen avgjordes. Puerta vann den tuffa fighten med setsiffrorna 62, 36, 16, 63, 64.
Matchen, som tog 3 timmar och 35 minuter, var helt jämn med 133 vinnande poäng för Canas och 130 för Puerta, som dock vann de viktiga bollarna.
 Underbart att vara vidare. Innan jag åkte till Paris hoppades jag att vara kvar till den andra spelveckan och nu är man i semifinal.
 Det var första gången som jag spelade på center courten och det var en härlig stämning där ute, sade Puerta, som kommit tillbaka starkt efter en dopningsavstängning.
Puerta blev avstängd 2003 sedan han testats positivt för clenbuterol. Han gjorde comeback på ATP-touren i juli i fjol och hade då rasat till 440:e på världsrankingen. 26-åringen från Buenos Aires är nu rankad som nummer 37 och har tidigare tagit tre titlar, Palermo (1998), Bogota (2000) och Casablanca (2005). I semifinal väntar alltså Davydenko på fredag. De möttes i Masters-tävlingen i Hamburg för en månad sedan och då vann ryssen i tvåa raka.

Mer läsning

Annons