Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffa Skellefteå för Svedbergs Sundsvall

Hockeygänget har inlett säsongen knackigt. I kväll: stormatch mot Skellefteå. ST ställde lagkaptenen Mathias Svedberg mot väggen.

Annons
Det är stormatch för er i kväll. Hur har ni laddat?
Vi har tränat som vanligt, men vi pratade på sista träningen att vi har en stolthet att visa upp efter 1 11-förlusten i det senaste mötet med Skellefteå.
Tänder du till extra inför en sån här match?
Det borde kunna bli ganska mycket folk och det är klart att det roligare när det är mer publik. Det blir också lättare att tända till. Motståndet gör att alla är extra taggade.
Säsongen har börjat dåligt för er. Hur har det påverkat gänget?
Det går lite i vågor, men jag tycker ändå att vi har haft bra stämning hela tiden. Det har varit jobbigt att förlora så mycket, men vi har ändå varit med i de flesta matcherna.
Vilka är styrkorna som gör att du tror på Sundsvall?
\"Ottos\" (Markus Ottosson) målvaktspel. Han har varit riktigt bra. Det var han redan mot slutet förra säsongen, men nu har han varit bra hela vägen.
När avgörs det för er, tror du?
Efter jul. Då gäller det att vi knyter till det. Vi måste se till att vinna hemmamatcherna och börja spela bättre borta. Powerplay har funkat skapligt den senaste tiden och nu när det är så mycket utvisningar är det viktigt att det funkar. Mål där ger energi.
Publikt har det varit skralt. Hur ska ni förbättra det?
Det går hand i hand med resultatet. Spelar vi bra så kommer publiken, så har det i alla fall varit tidigare. Det jag kan tycka är att klubben kan ösa ut biljetter så folk kommer in gratis. Då går de kanske en gång till i alla fall.
Men man får den publik man förtjänar.
Det är verkligen isfest på Gärde i kväll. Har du koll på kollegorna i bandygänget?
Jag gick mycket på bandy när jag var yngre när \"Lenne\" Lundberg och Ingemar Aava spelade. Jag spelade faktiskt ett år i Selånger när jag var B-junior. Nu har jag sämre koll, men har ju sett att de satsar och är på gång. Det vore kul om de kom upp och nosade lite.
Om jag säger Erik Sundin vad tänker du då?
Farsan är ju Östen, han spelade när jag var och tittade. Det är roligt att Erik har kommit tillbaka och försöker hjälpa laget tillbaka till Allsvenskan.
Hur tror du det går för dem mot Kalix?
Kalix är ju rätt bra men hemmaplan gör att de vinner.
Och för er då hur går det mot Skellefteå?
Vi har spelat bra hemma och vi siktar förstås på att vinna, även om det blir tufft.

Mer läsning

Annons