Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare än väntat för Frölunda

Det blev en betydligt tuffare match för Frölunda mot Luleå än vad många väntat sig.
Visserligen vann Frölunda i Scandinavium med 3—1 (1—1, 1—0, 1—0), men det var inte någon enkel seger.

Annons
 Jag tycker vi gjorde en bra match och stod upp bra mot Frölunda, sade Luleås tränare Mikael Andersson.
Frölunda inledde matchen bra och fick också en tidig ledning när Per-Johan Axelsson gjorde matchen första mål redan efter 1.59. Han blev mycket snyggt frispelad av Daniel Alfredsson som slog en passning från egen zon till en fristående Per-Johan på offensiva blålinjen. Ensam med Fernandez i Luleås mål gjorde han inget misstag.
Efter det skapade Frölunda ytterligare ett par chanser, men sedan kom det grus i Frölundas maskineri. Luleå kunde kvittera till 11 med en man mindre på planen. Det var Thomas Berglund som fick in pucken efter 10.16.

Lågt tempo
Luleå "lurade" in Frölunda i ett betydligt lägre matchtempo än vad Göteborgarna vanligtvis spelar.
 Vi fick matchen dit vi ville. Vi fick ner farten på Frölunda och kom bra in i matchen och fick faktiskt ett visst tryck på Frölunda, sade Mikael Andersson.
I takt med att Luleå fick ner tempot började Frölunda också att slarva i sitt passningsspel mycket till följd av att Luleås spelare hela tiden forecheckade och störde Frölunda högt i banan.
 Lite omedvetet drog vi själva ner på tempot. Efter den tidiga ledningen var det nog några spelare som trodde att det skulle gå enklare än vad det gjorde, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.
 Det är möjligt att de kände av stundens allvar.

Slarv gav ledning
I den andra perioden fortsatte Luleå att pressa Frölunda och krympte ytorna i mittzonen vilket stoppade Frölundas snabba uppspel. Men i mitten av perioden kunde Tomi Kallio göra 21 efter ett slarvigt pass från en av Luleås backar. Ensam med Fernandez satte han pucken högt i målet.
 Det var en riktig bjudning från vår sida. Sådant har man inte råd med mot ett så bra lag som Frölunda, sade Mikael Andersson.
Luleås chanser till att komma ikapp i målprotokollet grusades av allt för många utvisningar.
 Vi drog på oss alldeles för många utvisningar. En del var nog också på gränsen, men det kan vi inte skylla på, sade Andersson.
Matchen avgjordes definitivt när Niklas Andersson fångade upp ett felpass och pricksköt förbi Fernandez.
 Vi var bra med i matchen, men bjöd på två mål, sade Mikael Andersson och skakade på huvudet.
Frölunda hade många powerplay, bland annat spelade man fem mot tre i drygt tre minuter, men det inte blev inte ett enda mål i numerärt överläge.
 Det är för dåligt. Det måste bli mycket bättre, sade Stephan Lundh.

Mer läsning

Annons