Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuffare andra året för Zlatan?

Ligamästare, 16 mål och populäraste spelaren i klubben.
Allt under debutsäsongen.
Kan Zlatan Ibrahimovic upprepa succén i Juventus?

Annons
Det är snart ett år sedan Ajax släppte honom genom den lilla glipa som återstod innan transferfönstret slog igen.
Några veckor därefter slog han till direkt i debuten med målet i ligapremiären mot Brescia.
Åtta månader och 15 mål senare och den store svensken med den magiska bollhanteringen var en av serie A:s mest respekterade, omtalade och fruktade anfallare.

Vet att det blir tuffare
Men det betyder också att Zlatan Ibrahimovic kan vänta sig ännu bryskare bevakning.
 Det blir svårare nu när de känner till mig. Det var ju inte alla som kände till mig när jag kom till Juventus, sade Zlatan till TT i samband med landslagssamlingen mot Tjeckien.
Då kunde han inte spela.
Fyra dagar senare var han en av planens bättre spelare när Juventus förlorade italienska supercupfinalen mot Inter efter förlängning. Zlatan är medveten om att förväntningarna bland fansen har ökat inför hans andra säsong i Juventus.
 Det är väl naturligt att de förväntar sig mycket, men det gör jag också. Jag gillar att spela med höga krav.

Starkare än någonsin
Han har aldrig varit så vältränad inför en säsong som nu. Den stenhårda italienska försäsongsträningen har gett resultat.
 Jag känner mig starkare nu än vad jag varit tidigare. Det kommer att vara bra eftersom det är många matcher både i ligan och Champions League framöver.
Managern Fabio Capello matchade snabbt in Zlatan förra året. Den här säsongen kommer han att vara given om han håller formen trots ytterst hård konkurrens.
Zlatan har varit förstavalet i de "viktiga" försäsongsmatcherna, mestadels i par med fransmannen David Trezeguet.
 Vi har fem bra anfallare och det ger Capello möjlighet till flera olika alternativ. Det kan behövas under en lång säsong.
Med Patrick Vieira från Arsenal stärker mästarna mittfältet. Fransmannen och brasilianaren Emerson blir ett mittlås som det krävs såväl list som styrka att passera.
Och bakom dem finns ett försvar med världsspelare som målvakten Gianluigi Buffon (just nu skadad och borta i två månader), Fabio Cannavaro och Lilian Thuram.

Milan och Inter utmanar
Ändå är det många som håller Milan som snäppet vassare än Juventus inför helgens ligastart. Marek Jankulovski (från Udinese) stärker försvaret, schweizaren Johan Vogel (PSV Eindhoven) breddar mittfältet och offensiven har spetsats med veteranen Christian Vieri (Inter) och Alberto Gilardino (Parma). Gilardino, 24 mål förra säsongen, och Andrej Sjevtjenko, Europas bäste spelare 2004 vilket anfall.
Och Vieri att kasta in om det behövs.
Inter är som alltid med i bilden i förhandssnacket och kan inte avfärdas trots alla upprepade misslyckanden i jakten på ligaguldet. Managern Roberto Mancini har lockat Real Madrid-trion Luis Figo, Walter Samuel och Santiago Solari till Milano.
Som vanligt har den italienska försäsongen varit kaotisk. Nykomlingarna Torino och Genoa skickades ned till serie B respektive serie C, Torino på grund av dålig ekonomi, Genoa för att klubben köpte segern mot Venezia i sista omgången i våras.
Med kort varsel hamnade i stället Ascoli och Treviso i finrummet och sällan har två avstigningskandidater varit lättare att utse. Tredje nykomlingen är Empoli, med vana från serie A men också känt som ett "hisslag" mellan divisionerna.

Mer läsning

Annons