Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft för Tiger Woods

Tre toursegrar, Mastersvinst, plats som världsetta och chans på en tionde majortitel nu i helgen.
Ändå: Kritik.
Det är inte alltid lätt att heta Tiger Woods.

Annons
När US Open, årets andra golfmajor, inleds på torsdagen är Tiger Woods, naturligtvis, en av storfavoriterna.
Men det har varit ett tufft år för världsettan trots framgångarna.
 I år har det varit helt otroligt. Lyssnar jag på det som folk har sagt och läst det som skrivits i tidningarna så verkar det som om jag inte vunnit någonting i år. Det verkar som att jag inte har något spel kvar alls och jag lika gärna kunde sluta med golfen och pensionera mig, säger han inför starten i US Open på Pinehurst klassiska bana två.
 Men jag har vunnit en major i år, och det är ganska bra...
De 155 motståndarna denna helg kommer att få en svår uppgift då banan passar Woods bra.
Hålen är långa, ruffen tjock och greenerna snabba och det gäller att hamna på rätt sida om flaggan, annars kan det lätt bli dyrbara treputtar.
Den spelare som slår långt, men ändå har ett bra närspel lär vinna tävlingen.
 Banan är ännu svårare i år än tidigare på grund av ruffen. Den verkar högre, tjockare och bollen gräver sig ner till botten varje gång. Det gäller att träffa greenerna, den som gör det bäst kommer att ha en bra chans.

En tävling i taget
Woods har dessutom precis som Annika Sörenstam chansen på en Grand slam, seger i årets samtliga majors. Men det är ett mål som känns långt borta.
 Jag tittar inte på det så. Jag måste sikta in mig på en tävling i taget. Det vore såklart skönt att kunna vinna alla under samma år, men jag har ju faktiskt redan vunnit alla fyra. Ingen kan ta ifrån mig det, sade han.
Fyra svenskar har kvalat in till US Open, men inte de man hade trott.
Fredrik Jacobson, Daniel Chopra och Jesper Parnevik som till vardags spelar på USA-touren misslyckades, i stället är det Robert Karlsson, Carl Pettersson, Peter Hanson och Peter Hedblom som får chansen.
Hedbloms förberedelser har dock börjat illa.
Trots att han var på plats redan i lördags så kom inte klubborna förrän till onsdagen, men det kan faktiskt betyda att närspelet blir bättre.
 Det är väl det enda positiva med att jag inte har haft klubborna här de första dagarna. Jag har haft mycket tid att öva puttning och chippning, säger han till golf.se.

Mer läsning

Annons