Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft motstånd väntar Johansson

För första gången är Thomas Johansson klar för kvartsfinal i Wimbledon.
Väl där väntar en före detta finalist — men också med en uppenbar brist.
—  Han är väldigt slö. Tränade David Nalbandian hårdare så skulle han vara en konstant topp 5-spelare, säger Johansson till TT.

Annons
Statistiken talade för honom. Varför visade Thomas Johansson på måndagseftermiddagen mot Max Mirnyj. Det var då sviten på fyra raka segrar mot vitryssen utökades ytterligare. 64, 75, 64, sedan var Johansson klar för kvartsfinal för första gången, och utan några större problem.
 Jag rörde mig bra, hade bra längd på mina slag, vilket gjorde att det inte gav honom chans att gå på nät.
 Att det sedan går så bra i mina egna servegame ger naturligtvis trygghet.
Desto svårare är då motståndet i nästa omgång i form av David Nalbandian. Argentinaren fick sitt genombrott för tre år sedan då han oseedad gick fram till final i Wimbledon. Efter det har han varit i semifinal i Franska mästerskapen liksom US Open. Han har nått kvartsfinal tre år i rad i Australian Open och varit rankad fyra i världen.
Han är tillsammans med Roger Federer den spelare som är mest komplett på touren, nästan lika hemma på grus som gräs, eller hardcourt.
 Han har bra forehand, bra backhand, har nästan lika bra rörlighet som Lleyton Hewitt på banan och missar inte mycket. Alla vet att han är jävligt bra när han är hel, säger Johanssons tränare Magnus Tideman.

Skadedrabbad
För där finns problem för argentinaren. Förra säsongen missade han fyra månaders spel på grund av bland annat lår- och magskador.
Personer kring tennistouren som TT pratat med hävdar också det finns frågetecken kring honom när det gäller den mentala biten.
Under fem år har det bara blivit två titlar, däremot förlust i sju finaler, bland annat tre så kallade Masters-turneringar, snäppet under Grand slam-tävlingarna.
En person menar att argentinaren lätt viker ned sig vid stora matcher, han hade bland annat matchbollar mot Andy Roddick i US Open-semifinalen utan att lyckas vinna.
En annan hävdar att skadeproblemen egentligen handlar om att han inte riktigt haft den mentala styrkan som andra spelare.
 Jag vet inte så mycket om det men snacket i omklädningsrummet är att han är väldigt slö. Han har mycket mer talang än de andra argentinarna tillsammans. Tränade han lika hårt som de, då skulle han vara konstant topp-5, säger Johansson.

Slog hemmahoppet
Nalbandians väg har gått via seger mot Richard Gasquet, Frankrike. Innan dess slog han ut hemmahoppet Andrew Murray efter att vänt 02-underläge i set till seger.
Anmärkningsvärt nog första gången i karriären han lyckas med det.
 Titta på hur han spelade mot Murray, han gick och sov och sedan när Nalbandian vann tredje, då plötsligt började han att spela tennis. Det är så han är...han går och "lullar" lite på tennisbanan.
 Jag är förvånad över att han klarar hårda femsetare men han måste ha bra grundträning.
Rent praktiskt, hur spelar man för att besegra honom?
 Det blir en helt annan match än i dag, det kommer att bli mycket baslinjespel. Jag måste försöka att spela aggressivt och ligga på bollen ordentligt och inte låta honom styra och ställa.

Mer läsning

Annons