Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tursamt när Helsingborg hakade på toppen

Helsingborgs IF fortsätter att hänga på i toppen av Allsvenskan efter 1—0 (1—0) mot Örgryte hemma. Men det var en omdiskuterad seger och debatten om målkameror kom upp igen. Örgryte hade en boll som såg ut att vara inne i mål precis före det avgörande hemmamålet. —  Det spelar ingen roll vad jag säger, domarna håller ihop så jag vill inte kommentera det. Jag kan bara säga att det jag såg på storbildsskärmen visade att bollen var långt över mållinjen, sade Örgrytes tränare Zoran Lukic.

Annons
Helsingborg vann utan att övertyga och Örgryte kunde mycket väl tagit med sig åtminstone en poäng från Olympia. Förutom det troliga målet som inte blev något hade Öis en nick i ribban och ett skott i stolpen.
 Jag vill inte börja prata om att vi skulle fått med oss en poäng. Vi saknar spetskompetens och jag vill inte förringa Helsingborg, de vann på sin större skicklighet och vann därmed rättvist. Vi förlorar knappt varje gång men det är ingen tillfällighet, sade Zoran Lukic,
Helsingborg hänger med Malmö FF i den skånska utmaningen av främst Djurgården men segern på söndagen var sannerligen inte övertygande. Det blev den tredje raka uddamålssegern utan att spela speciellt bra.
 Vi hade för dåligt tempo i spelet och Örgryte hade flera chanser, jag vet inte vad som inte fungerar. Jag tyckte det hela var en mycket lustig match där vi fick stora ytor men kunde inte utnyttja det på rätt sätt, sade Peter Swärdh, HIF-tränaren.
Matchen höll ingen bra klass förutom en pigg inledning. Under den första kvarten spelade båda lagen friskt offensivt och skapade chanser. Örgrytes brassestjärna Paulinho Guara fick chansen efter sju minuter, dubbelt upp dessutom. Han jublade för mål men ingen signal kom. I stället kunde Helsingborg ta ledningen 90 sekunder senare snacka om kalldusch för Örgryte, som sannerligen har det motigt.
Peter Graulund gjorde sitt sjunde mål för säsongen för Helsingborg efter ett snyggt anfall. Avslutningen var vass även om det fanns lite tur med i bilden då bollen tog via Valter Tomaz Jr och ställde Dick Last helt.
Boyd Mwila nickade i ribban för Örgryte och gästerna skapade ytterligare ett par skapliga chanser mot ett tempofattigt hemmalag.
I andra halvlek var det åter igen mycket nära mål för Örgryte men att det inte var deras dag visades när Paulinho träffade stolpens insida efter ett par minuter spel.
I hemmalaget gjorde de två nyförvärven debut från start. Babis Stefanidis märktes inte mycket och blev utbytt. Nye dansken Peter Christiansen var dock stark på sin vänsterbacksplats.
Örgryte får kämpa vidare i motvind. Och som tränade Zoran Lukic sade, det är inte bara otur att ständigt förlora med uddamål.

Mer läsning

Annons