Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två mål av Henrik Larsson

I söndags spelade Henrik Larsson sina första 70 minuter från start sedan den svåra knäskadan i november i fjol. På onsdagen gjorde \"Henke\" två mål när Barcelona vann mot japanska topplaget Urawa Red Diamonds med 3—0. —  Jag är väldigt glad att över huvudtaget kunna spela en match igen, sade Larsson.

Annons
Henrik Larsson låg dessutom bakom Barcelonas 10 mål efter tolv minuter, hans crossboll nådde Xavi som tryckte in ledningsmålet.
Larssons första mål sedan den 10 oktober förra året kom i den 40:e minuten efter ett perfekt förspel av Deco och Ludovic Giuly.
Svenskens andra mål var ett nickmål i 77:e minuten efter fint förarbete av inhopparen Peral Javito.
Larsson var nära ett hattrick i slutet av matchen men en japansk offsidefälla satte stopp för det.
 Det har varit en lyckad tripp till Japan med ett par positiva saker. En av dom är att Larsson, som varit skadad sedan november, har fått två bra genomkörare och det ser bra ut för honom, sade Barcas manager Frank Rijkaard.
Larsson, som fyller 34 i september, fick spela 80 minuter och närmar sig alltmer storformen.
 Jag hoppade in under de två sista matcherna i ligan och så har jag spelat två matcher här i Japan och ta i trä, mitt knä känns bra, och jag hoppas kunna starta nästa säsong som en av spelarna i truppen, sade Larsson.
I söndags spelade Barcelona 33 mot Yokohama och laget åker nu hem till Spanien igen för semester. Under Japan-turnén har Barca saknat bland andra Ronaldinho, som varit upptagen av VM-kvalspel samt skadade Carles Puyol, Andrés Iniesta och Demetrio Albertini.

Mer läsning

Annons