Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uhrberg är het på Hagmyren

/

I ett vintrigt Hudiksvall ska Thomas Uhrberg åter bli bäst när Hagmyren i dag står värd för V75. – Ja, jag vann en kuskmatch på Hagmyren för cirka tio år sedan, säger Thomas, som är het kusk med megafavoriten Jewish Banker (avd 1), rysaren Taurus Sund (avd 6) och stallskriket Sanda Spirit (avd 7).

Annons
Kurvan kommer tidigt i bilstart över sprinterdistans på Hagmyren. Det missgynnar innerspårets Green Chili, men gynnar Jewish Banker.
Häst mot häst är det ungefär lika förhållanden som mellan Hot Shot Knick och Suzanne i onsdags på V64. Då vann Kari Lähdekorpis häst från dödens före Stig H Johanssons. Samma visa nu, men visst lär Jewish Banker ta hand om ledningen.
Jewish Banker var i går en 90-procentare.
En given bank. Jag singelstreckar också Åkre Lurifax (avd 5), säger Thomas, som kan få en riktigt bra dag i glada Hudik.
Han streckar också sina styrningar Bagheera (avd 4), Taurus Sund och Sanda Spirit på sitt system.
Bagheera är nog ett riktigt långskott, men Taurus Sund och Sanda Spirit räknas tidigt, säger Thomas.
Han har inga egna hästar till start utan det är med Kari Lähdekorpis hästar de stora framgångarna kan tas i dag.

Thomas tankar lopp för lopp
Avd 1: Jewish Banker (90) kan öppna snabbt. Han har bevisligen bra form och är under normala förhållanden en given vinnare. Stallkamraten Present (15) och Green Chili (19) är de farligaste konkurrenterna. Jag tror på klar seger och spikar.
Avd 2: Leader Ås (55) känns som den bästa hästen för mig. Nu när Svante Båth släpper ut sina segerstaplare i V75 är det bara att strecka. French Cocktail (18) kan bli en tuff motståndare, men däremot tycker jag att Udon Håleryd (32) bara varit sådär när jag sett honom. Han kommer med på läget. Jag streckar en kvintett.
Avd 3: Improve Ås (58) och Hot Tub (50) gör upp om guldet. Jag är inne på att Improve Ås kan spetsa och i den positionen brukar han strida tappert. Den långa vilan gör att jag dubblar systemet med Hot Tub. Marcus Öhmans häst är en tuffing. Super Light (38) och Ebel (31) är duktiga, men jag chansar och låter dem hamna utanför systemet.
Avd 4: Just Prawns (62) är en av många tänkbara vinnare i ett öppet stolopp. Persos Annie (10) är rysaren. Bagheera (5) har bakspår och det krävs nog en hel del tur för att vi ska segerstrida, men hon har överraskat förr. Easy Broline (18) är det mycket snack kring och visst var hon duktig V75-tvåa hemma på Bergsåker, fast det där med resor är tydligen inte hennes specialitet.
Avd 5: Åkre Lurifax (63) var duktig i Norge och i det här lilla fältet lär det bli ett offensivt upplägg. I ledningen tror jag inte att Roger N Olsson med Åkre Lurifax bjuder in Nordgubben (49) och Bo Eklöf som står 20 meter bakom.
Avd 6: Coober Pedy (25) med Örjan Kihlström är en småfräck tipsetta. Hästen hade otur senast. Robis Ingo (73) är snabb ut. Jag chansar bort Rekyl Sund (10), då han kan bli fast invändigt. Taurus Sund (31) har suttit fast två gånger på slutet, formen är god och läget är faktiskt inte så dumt. Fly Zet (9) med Torbjörn Jansson låter spännande.
Avd 7: Hunted Man (75) är snabb ut och han har vunnit V75-lopp förr i ledningen. Sanda Spirit (28) är stark och var riktigt bra för mig som tvåa bakom Colombian Necktie. Mr Bath (7) är given. Ett jämnt och bra lopp, där det mycket väl kan skrälla.

Thomas Uhrbergs system
Avd 1: 2 Jewish Banker. Res: 1-5.
Avd 2: 1 Udon Håleryd, 3 French Cocktail, 5 Rose Gaujard, 8 Titan Gold, 10 Leader Ås. Res: 9-4.
Avd 3: 1 Improve Ås, 10 Hot Tub. Res: 5-3.
Avd 4: 1 Easy Broline, 4 Persos Annie, 5 Iffy, 6 Just Prawns, 7 Delfi Edge, 10 Bagheera. Res: 11-8.
Avd 5: 4 Åkre Lurifax. Res: 7-2.
Avd 6: 2 Coober Pedy, 3 Fly Zet, 4 Lobster, 5 Robis Ingo, 9 Taurus Sund. Res: 1-8.
Avd 7: 4 Pottolo de Socoa, 5 Hunted Man, 6 Sanda Spirit, 8 Västerbo Zoofine, 10 Flashing By, 11 Mr Bath. Res: 1-10.
Systemet är på 1800 rader och kostar 900 kronor. Om man också singelstreckar Leader Ås i andra avdelningen blir det systemet på 360 rader och kostar 180 kronor.

Experternas singelstreck
Experter i 15 medieföretag har tippat följande vinnare (inom parentes antalet singelstreck):
Avd 1: Jewish Banker 15 (13).
Avd 2: Leader Ås 12, Udon Håleryd 1, Rose Gaujard 1, French Cocktail 1.
Avd 3: Hot Tub 6, Improve Ås 5, Super Light 4.
Avd 4: Just Prawns 12 (3), Iffy 2, Easy Broline 1.
Avd 5: Åkre Lurifax 15 (7).
Avd 6: Robis Ingo 13, Taurus Sund 1, Coober Pedy 1.
Avd 7: Hunted Man 13 (2), Sanda Spirit 1 (1), Pottolo de Socoa 1.

Hästar i spetsstriden
Vi tror att följande hästar är med i spetsstriden:
Avd 1: Jewish Banker.
Avd 2: Udon Håleryd, Conrads Trick.
Avd 3: Improve Ås, Super Light.
Avd 4: Easy Broline, Wilma Fargo, Sharp Concrete, Just Prawns.
Avd 5: Höiby Gnisten.
Avd 6: Fly Zet, Robis Ingo.
Avd 7: Hunted Man.

Struken häst
Avd 1: 4 Spray.

Pelle Sundberg

Mer läsning

Annons