Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulf Petersson ny tränare i Selånger

/

Ulf Petersson tränar Selånger Bandy nästa säsong, och han kommer att lägga stor vikt på det taktiska. – Jag tycker att vi måste jobba med defensiven. Sen ska spelarna få tydligare roller, säger han.

Annons
Efter ett år som assisterande tränare klättrar Ulf Petersson på karriärstegen. Nästa säsong är det han som styr.
Det är en utmaning, men vi har bra förutsättningar för att nå vår målsättning, säger han.
Klubben har visserligen inte satt upp någon klar målsättning för den kommande säsongen ännu, men Ulf Petersson tror att det blir som förra året, då målet var att ta steget upp i Allsvenskan.
Det är ett högt ställt mål för Selånger och Ulf Petersson tycker att laget föll på försvarsspelet och de taktiska färdigheterna i fjol.

Inte tappa farten
Men han tycker ändå att Selångers fjolårssäsong var klart godkänd och belyser det faktum att laget bara förlorade sex av sina matcher.
Vi hade bra fart i fjol och det ska vi inte tappa. Men vi ska ha mer tanke i spelet nästa säsong, säger han och förklarar att det är viktigt att spelarna har särskilda roller så att de vet vad de ska prestera.
Det är särskilt viktigt eftersom vi har många yngre spelare i laget.

Delat ledarskap
Selånger har just nu 14 spelare på kontrakt.
Ulf Petersson saknar en spelartyp särskilt mycket.
Vi måste ha en libero som håller ihop försvaret. Det är prioritet nummer ett.
Sen gäller det att få ihop det som en helhet och lägga ner allt jobb som behövs, säger Ulf Petersson och jämför med spelet i bandyns SM-final.
Om man tittar på SM-finalen så lägger de spelarna ner ett jättejobb på planen.
Selånger kommer dock inte att nöja sig med en tränare. De vill ha två personer vid rodret och mest troligt blir det delat ledarskap för härnösandsbon Ulf Petersson och hans blivande kollega.

Jon Johansson

Mer läsning

Annons