Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umeå straffade Djurgården/Älvsjö

Malin Moström och Sara Thunebro avgjorde toppmötet mellan Umeå och Djurgården/Älvsjö.
Moström genom att sätta Umeås straff — Thunebro genom att orsaka den.

Annons
De har båda varit damfotbollens giganter de senaste åren, på lördagen möttes Djurgården/Älvsjö och Umeå för första gången den här säsongen.
Och om Djurgården/Älvsjö hade övertaget förra säsongen så är det nu fördel Umeå efter lördagens 10-seger.
 Det är ju alltid jämna matcher när vi möts, det är sådana matcher man längtar efter men tråkigt när utgången blir så här, säger landslagsbacken Sara Thunebro.
Särskilt för henne själv.
Det var hon som hade stor del i matchutgången, men inte på det sättet hon själv velat se.
I 59:e matchminuten kom situationen som till slut avgjorde hela matchen.
 Hon (Umeås Anne Mäkinen) skjuter ganska hårt mot mig och av ren reflex drar jag upp händerna. Det är absolut ingen räddning utan jag har händerna vid kroppen, säger Thunebro.
I dina ögon, straff eller inte straff?
 Jag vet inte hur reglerna är men det verkar ju väldigt omänskligt om det kommer ett skott mot mig. Jag slänger mig ju inte efter bollen utan skyddar bara kroppen av ren reflex.
Domaren valde att blåsa straff och Umeås landslagsmittfältare Malin Moström klev fram och lade enkelt bollen i mål bakom Djurgården/Älvsjös Maja Åström.
Efter det försökte Djurgården/Älvsjö att gör detsamma, nämligen kliva fram, men det blev mest långa bollar mot anfallsparet Sara Johansson och skadade Victoria Svenssons ersättare Laura Kalmari utan några resultat. Johansson hamnade ofta offside och något riktigt tung press lyckades man inte få förrän i absolut sista matchminuterna.
 Det blir lite naivt spel emellanåt och vi får inte ut riktigt vad vi vill ifrån spelet, sade Djurgården/Älvsjös tränare Mikael Söderman.
Desto nöjdare kunde då Umeå och Hanna Ljungberg vara.
 Riktigt skönt det här, särskilt att vi kan hålla en 10-ledning, vi har tappat ledningar tidigare, sade hon.
Segern gör nu att Umeå ligger tvåa i tabellen, två poäng efter obesegrade Linköpings FC. Maria Aronsson ordnade tredje raka segern för Linköping genom att göra såväl 10 som 20 i bortamötet mot bottenlaget AIK som nu har tre förluster och 18 i målskillnad.
Göteborgs Lotta Schelin blev mållös i de två landskamperna mot Danmark och Holland nyligen, borta mot Själevad gav hon Göteborg ledningen redan efter fem minuters spel, Therese Kapstad kvitterade och hennes mål gav Själevad i alla fall en poäng på hemmaplan.
Och för regerande mästarna Djurgården/Älvsjö har inledningen varit alltifrån bra. En seger på tre matcher gör att man ligger nia i tabellen, då var det föga tröst att man spelade jämnt mot Umeå.
 Det var jättejämn match, det kunde lika gärna ha varit vi som avgjort men nu var det de som gjorde det och bara att gratulera men det känns jävligt surt så här efteråt, säger Thunebro.
Särskilt för henne själv.

Mer läsning

Annons