Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung brottare siktar högt

/

I Bergeforsen bor en bestämd brottartalang. Bara 15 år gammal vet Tindra Sjöberg vad hon siktar på.
– Nästa år vill jag vara med och tävla för ungdomslandslaget, säger hon.

Annons

Tindra Sjöberg från Bergeforsen är en riktig vinnarskalle. För henne är det brottning som gäller för hela slanten. Nyligen belönades hon med stipendiet Franks minne och med ett stipendium ur Guldfonden.

– Jag kom tvåa på SM i våras men jag tyckte inte att det var så jättebra. Jag ville verkligen vinna och blev väldigt sur när jag inte gjorde det, säger hon.

Prisutdelningen var direkt efter matchen och en besviken Sjöberg ville först inte ta emot sitt pris.

– Jag sprang upp på läktaren. Jag kan bli fruktansvärt arg om det inte går som jag vill och då känns inte medaljerna som något att ha.

Men hon gick till slut upp och tog emot sitt silver. Det har hänt några gånger att lillasystern fått medaljer storasyster Tindra inte velat ha och vissa medaljer har inte fått följa med hem.

– Jag blir väldigt nervös inför matcherna och sätter stor press på mig själv. Men brottning är väldigt individuellt och förlorar jag har jag bara mig själv att skylla. Vinner jag är det bara jag som står för det, säger Sjöberg.

I sommar har 15-åringen bland annat varit på ett landslagsläger och ett annat läger. Det blir runt sju träningspass i veckan för den unga brottaren som i höst börjar i nian. Tidigare har hon spelat fotboll och hockey också men i år har allt fokus legat på brottningen. Just nu är det ingen tävlingssäsong med träningssäsongen tar nästan aldrig paus.

– Jag har fler läger jag ska åka på snart. Jag får väldigt bra sparring på dem. Här hemma tränar jag mest mot killar eller tränare för att få motstånd, säger hon.

Ännu har hon inte blivit uttagen till att få tävla med landslaget men det är dit hon siktar.

– Långsiktigt är den stora drömmen att få vara med på OS, säger Sjöberg.

Mer läsning

Annons