Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga förebilden Anna måste äta massor för att orka

/
  • Fotbollstjejen och förebilden Anna i ljusgrå tröja, här omgiven av från vänster Anna Aspaas i Bergsjö IF:s ungdomsfotboll, Mia Larsson, Hudiksvall, ordförande i Team Hudik, Ola Long, Bergsjö IF:s ungdomsledare och Anna Westberg, Hudiksvall projektledare.

Annons
BERGSJÖ (ST)
Hon måste äta nästan lika mycket som en skogsarbetare eller växande tonårspojke för att orka. Och det kan vara kämpigt att pressa i sig uppåt 3.200 kalorier per dag.
Anna Paulson, 21, fotbollstjej från svenska mästarlaget Umeå IK, besökte Bergsjö i lördags för att snacka med unga landsbygdstjejer.
Hon gjorde det på inbjudan av skattefinansierade projekt "Plats Nordanstig" som jobbar med att stärka landsbygdstjejers position.
- Anna är en förebild, ett stjärnskott i sitt lag, säger projektledaren Anna Westberg, Forsa, Hudiksvall. Flera av tjejerna i vårt projekt idrottar.
Medarrangör var Bergsjö IF och Team Hudik som har hand om flick- och damfotbollen.
- När vi tränar bygger vi upp muskler, berättade Anna Paulson. Det är jätteviktigt att äta mycket och rätt. Istället för en banan till mellanmål, kan man äta yoghurt, ett par mackor och ett par frukter. Men visst kan det vara kämpigt att få i sig allt som behövs för att kroppen ska orka.

Mer läsning

Annons