Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga pingistalanger visade upp sig

/
  • Erik Pantzar är årets bordtennistalang i Medelpad. 13-åringen satsar hårt på sin sport och lägger ner 12-15 träningstimmar i veckan. I Sundsvall Opens pojkar 13-klass blev han utslagen i kvartsfinal.
  • Adam Malmrot är en av flera lovande bordtennisungdomar i Sundsvall.
  • Trillingbröderna Isak, Lukas och Elias Holmsten slutade på de tre första platserna i pojkar 10-klassen i Sundsvall Open.

Bordtennisen i Sundsvall är på uppgång. Anledningen till det är en rejäl satsning på ungdomar.
– Vi har sett en ökning sedan i fjol, säger Mikael Lidhom, ordförande i Medelpads bordtennisförbund.

Annons

I Sundsvall ligger fokus på att rekrytera ungdomar till sporten och det börjar ge resultat. I klassen pojkar 10 var alla fyra semifinalisterna från PK Sundsvall - tre av dem var dessutom bröder. Trillingarna Lukas, Elias och Isak Holmsten är alla talangfulla bordtennisspelare. Hittills är det Lukas som har hunnit längst i utvecklingen, men bröderna närmar sig. I fredagens semifinal i pojkar 11 vann Elias för första gången.

– Jag har bara tagit set mot honom tidigare, säger Elias.

I finalen i pojkar 10 möttes de igen efter att Lukas hade besegrat brorsan Isak och Elias vunnit över klubbkompisen Johan Pantzar i en jämn semifinal där Johan Pantzar räddade både setbollar och matchbollar men Elias Holmsten till slut redde ut situationen. Finalen gick till Lukas Holmsten, som vann med 3–1 i set.

– Jag hade ont i foten i förra matchen. I dag hade jag bra taktik. Elias hade kanske lite otur, men jag gjorde mitt bästa, säger Lukas.

Isak, som slutade trea i turneringen, har inte spelat bordtennis lika länge som sina bröder, men han har målet klart för sig.

– Snart ska jag besegra Lukas.

Det finns gott om talanger i Pk Sundsvall, men en sticker ut lite extra enligt Medelpads bordtennisförbund. 13-årige Erik Pantzar fick utmärkelsen "Årets talang" under lördagens Sundsvall Open-dag.

– Det var två-tre till som hade kunnat få utmärkelsen, men han har gått framåt mest av alla, säger Mikael Lidholm.

Erik Pantzar har hunnit med att delta i SM i Halmstad i år. Där slutade han trea i B-slutspelet. I pojkar 13-klassen i Sundsvall Open försvann han i kvartsfinalen.

– Det gick inget vidare, jag spelade ofokuserat, säger Erik Pantzar.

Vad tycker du om att få priset årets talang?

– Det var roligt. Det är kul att få uppskattning när man kämpar hårt.

Annons