Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppvisning av Gidde Palema i Åbergs Memorial

Miljonloppet Hugo Åbergs Memorial blev en uppvisning av Gidde Palema och Åke Svanstedt, som dessutom kunde räkna in Tag the Devil som tvåa på Jägersro.

Annons
Ingen skugga över vinnaren men det blev en mycket trist inledning av loppet när flera ekipage kom bort närmast direkt, däribland norske Elitloppsvinnaren Steinlager som felade bort sig redan före bilen släppte fältet.
 Vi hade tur som kom igenom problemen från start, sade Åke Svanstedt.
Svanstedt var förstås ändå nöjd med segern och andra raka segern:
 Redan i förra starten visade han att formen är bättre än tidigare under året. Nu fick jag ledningen tack vare allt strul som hände kort efter start. Det blev lite trångt framför mig och det var förstås tacksamt för mig att komma igenom. Han sprang och klippte med öronen hela biten och det fanns krafter kvar.
Gidde Palema närmar sig 25 miljoner kronor och kommer att visa upp sig i Jubileumspokalen på Solvalla den 7 augusti.
Svanstedt är inte heller främmande för att tävla med Gidde Palema i två år till, alltså tills han är tolv år då gränsen går för att tävla på svensk mark.
Det hela blev ett antiklimax där fyra hästar försvann inom 100 meter och det var förstås en stor besvikelse för publiken.
Gidde Palema var aldrig med i den röra som skapades kort efter start och kunde ta hand om ledningen efter 300 meter.
Sedan var det inget snack om saken och i brist på motstånd kunde den 10-årige hingsten ta sin andra raka seger i Hugo Åbergs Memorial. Segertiden blev måttliga 1.10,9/1 609 meter autostart.
Det blev en stor triumf för Åke Svanstedt, som också kunde räkna in Tag the Devil som tvåa. Därmed tog stallet 1,4 miljoner kronor av priskakan.

Mer läsning

Annons