Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

USA fick med sig publiken — och segrarna

Christina Kim såg till att göra Solheim Cup-matchen mellan USA och Europa jämnare.
Dels med sitt spel, och dels med sin förmåga att elda igång hemmapubliken.
Ställningen är helt jämn, 6—6, inför lördagskvällens bästboll.

Annons
Europa har aldrig vunnit den klassiska golfkampen på amerikansk mark.
Efter lördagens foursome är det lättare att förstå varför: När amerikanskorna, och då främst Solheim Cup-rookien Christina Kim, leker hejarklacksledare så hänger de 40 000 i publiken med och sjunger, klappar och jublar och ser till att amerikanskorna höjer sig ännu mer.
 Publiken var så mycket bättre i dag än vad de var i går. Det känns verkligen att de finns där för oss, både Natalie (Gulbis) och jag gjorde vad vi kunde för att sporra dem, sade Kim.
Kim/Gulbis hade inga problem med de franska debutanterna Gwladys Nocera/Ludivine Kreutz i foursomespelet. Paula Creamer/Juli Inkster vann sin match och av bara farten såg Pat Hurst och Michele Redman, som fick hoppa in med kort varsel när Cristie Kerr fick ont i nacken, till att besegra Annika Sörenstam i par med Catriona Matthews.
Bara svenskparet Carin Koch/Sophie Gustafson lyckades vinna, vilket gör att ställningen är helt lika efter tolv av sammanlagt 28 matcher.
För Sörenstam var förmiddagen en rejäl besvikelse.
Paret hade problem på greenerna, och de fick inte i så många halvlånga puttar som hade krävts för seger. Därmed råkade svenskan ut för sin första foursomeförlust sedan 1998.
Eftermiddagens bästboll spelas enligt följande: Annika Sörenstam/Laura Davies mot Pat Hurst/Christina Kim, Iben Tinning/Trish Johnson mot Beth Daniel/Juli Inkster, Carin Koch/Catriona Matthew mot Cristie Kerr/Paula Creamer samt Sophie Gustafson/Suzann Pettersen mot Rosie Jones/Meg Mallon.
Solheim Cup avslutas med tolv singelmatcher på söndagen.

Mer läsning

Annons