Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uselt facit för svenskarna i Masters

Svenskarnas insats i US Masters i golf kan sammanfattas med ett ord: Uselt.
Varken Joakim Haeggman, Fredrik Jacobson eller Jesper Parnevik klarade kvalgränsen.
Och det var på greenerna de misslyckades.

Annons
På grund av åska och skyfall de två första dagarna på Augusta National spelades andra ronden klart först på lördagen.
Banan var regntung och från det välgödslade men leriga gräset där publiken gick kom det kraftigt illaluktande gödseldofter.
De dofterna var inget som nådde amerikanen Chris DiMarco, som ledde tävlingen efter första ronden, och som leder tävlingen även efter sin andra 67:a.
 Varje gång som man går på 67 slag på Augusta måste man vara glad. Jag slår bollen väldigt bra och den här banan passar mitt spel, säger DiMarco, som i fjol var i ledningen till sista dagen, då han tappade och blev sexa.
Dansken Thomas Björn är tvåa, fyra slag bakom DiMarco, efter att ha gått på 67 slag. Världstvåan Tiger Woods slog till med bästa rondresultatet, 66, och är trea, ytterligare två slag bakom.
Jesper Parnevik och Joakim Haeggman slutade sammanlagt sju över par och fick placeringen 60. Fredrik Jacobson slutade åtta över par och blev 64:a.

Som gå från gokart till F1
Haeggman var riktigt på gång ett tag, gjorde fyra raka birdies, men två bogeys på sista halvan gjorde att han definitivt tappade chansen att klara kvalgränsen, som blev fyra över par. Haeggman gick på par den andra ronden.
 Det är på greenerna som jag tappat slag. Jag har haft åtta treputtar under de här dagarna och det är åtminstone fyra-fem för många, säger han.
Debutanten tycker i alla fall att han lärt sig en del under veckan.
 Jag har lärt mig att banan inte är så svår från tee till green och borde passa mig. Men får jag möjlighet att spela här igen måste jag komma hit tidigare för att träna mer på greenerna. I Sverige har inga greener varit i närheten av de här, så man har inte haft några att öva på. Det är som att träna på gokart, men sen tävlingsköra en formel 1-bil.

Mer kämpa än kul
Parnevik hade också han chans att klara sig vidare efter två birdies i början, men tappade sedan slag på de svåra hålen på sista halvan av banan. Han gick på 74 slag.
 Jag tror att jag gått åtta över par på de sista nio under de här två ronderna. Jag tycker att jag spelar tillräckligt bra för att åtminstone klara cuten, då det här är trist. Det har varit mer kämpa än kul här, säger Parnevik.
 Banan verkar inte passa mig något vidare, för puttningen känns bäst men är det som gått sämst.
Jacobson hade en tung start gjorde fyra bogeys på de första nio hålen.
 Det som borde varit det bästa för mig, på och runt greenerna, var inte i närheten av den standard som det borde. Jag tror att jag har missat 15 puttar inom tre meter, säger Jacobson.

Mer läsning

Annons