Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V5 Bergsåker med Micke Hallberg

Annons
V5 Bergsåker med Micke Hallberg

Förra gången
V5-raden: 2-7-3-1-6. 5 rätt: 2 554 konor

Kuskligan (inkl lunchdubbel/lunch-V5)
Ulf Ohlsson (1) 57, Lars Lindberg (1) 47, Robert Bergh (1) 32, Jan-Olov Persson (1) 17,
Ulf Eriksson (3) 15, Bo Eklöf (0) 14, Håkan Skoglund (0) 13.

Vem tar täten?
V5-1. Ima Flashlite lär prova en bit trots spår längst ut
V5-2. Tioman tar/släpps till tät tidigt.
V5-3. Triple T är snabb ut i volt. Bakom bilen? Kick The Cat kan också öppna.
V5-4. Svårt att sia om. Markus Emm om han körs framåt.
V5-5. Ace Broline får överta på ren respekt.

V5-1:
Global Great galopperade dubbelt i sin V75-debut i lördags. Är fortfarande obesegrad felfri
och fartmässigt bäst i det här gänget men är inte helt att lita på och starter dessutom tätt.
Matchcoin fick inte alls till det senast som jättefavorit men kan naturligtvis mycket bättre. Har lite häxläge här, ändå intressant med återfunnen form och positionsflyt.
Ima Flashlite övertygade vid spetssegern inom Lunch-Dubbeln. Hyggligt tillbaka efter galopp senast. Kan nå ledningen trots spår längst ut på vingen och har nog fungerat bäst därifrån.
Sawadee Segelsjö står hårt inne penningmässigt men har gjort bra ifrån sig på sistone. Är även kraftigt lägesgynnad gentemot de tuffaste motbuden.

V5-2:
Tioman har hög grundkapacitet och såg klart förbättrad ut som trea senast. Bör få dirigera en bra bit här och blir då svårfångad. Körs dessutom av en kusk som har en imponerande årsstatistik (26 7-2-3).
Nelson Index fullföljde riktigt positivt i torsdags bakom Ågårds Nisse/Rivaldo. Enklare mot här, trivs över lång distans och hittar nog ett bra slagläge direkt från sitt springspår.
Foreign Able långspurtade starkt till klar seger förra gången. Tuffare konkurrens nu och kan hamna i säcken härifrån men måste ändå beaktas efter insatsen senast.
Le Garcon Soleil har förmodligen det bästa fartresurserna i sällskapet men har svårt att sköta sig. Skulle han låta bli att trassla i hop hovar och/eller nerver så är det bra vinstchans.

V5-3:
Triple T är snabb ut och från innern kan han mycket väl ta kommandot. Har kämpat på bra därifrån förut, 1:an och 2:an i resultatraden är från spets, och ledningen är mycket värd i sådana här ovissa tillställningar.
Joe Copp vann visserligen P21-lopp senast men gjorde det på ett övertygande sätt från utvändigt ledaren och utan att ta i för fullt. Hamnar bra till direkt här och ett givet V5-streck.
Västerbo Seabreeze hamnade på mellis på Solvalla. Bra varenda gång innan dess och spåret är inte så betungande då hon gjort starka lopp från svåra lägen förut.
Saras Victory har tävlat gediget men utan att glänsa i höst. Kommer dock från seger och är proffskörd denna gång så hon måste ändå räknas till favoritskaran i det här sällskapet.

V5-4:
Markus Emm avslutade kusligt vasst från köplats senast. Beroende på upplägg kan han hamna långt bak eller utvändigt ledaren (spets?). Oavsett position och med bibehållen skärpa ett självklart segerbud.
Shania brukar sluta i den främre träffen då hon håller sig på benen. Duktig trea ett par gånger bakom bra hästar nyligen, bland annat Francoso, och håller säkert formen.
Sirsiri gör alltid det hon kan och besitter hygglig spurtförmåga. Lärlingslopp tenderar i bland att öppnas i raketfart vilket gynnar även den här damen.
Västerbo La Bodega står nästan på kronan perfekt inne i loppet och har även ett kanonläge. Är inte så pjåkig kapacitetsmässigt och kan verkligen få det serverat den här gången.

V5-5:
Ace Broline var nära att spurta ner självaste Bellman Töll i torsdags och är alltså i fortsatt toppslag. Får normalt ta över här och sedan ska det vara bra chans. Är inte helt att lita på men håller sig nog på benen om han slipper överforcering i inledningen.
Regent Royal vann V75-lopp nyligen efter ett optimalt löpningsförlopp. Möter enklare hästar än på länge och från innersniffen får han återigen en smygresa.
Giant Green gör habila insatser oavsett motstånd, V75 senast. Brukar gilla bäst att var med där framme direkt vilket blir svårt här men ett självklart platsbud i denna omgivning.
Tabore fick en omöjlig resa i comebacken och var klart ursäktad. Är säkert vassare nu men utgångsläget borgar för en köposition. Kan ändå inte räknas bort på kunnande och kämpaglöd.

Formligan kuskar (inklusive lunch-V5)
Ulf Ohlsson 7 (0-3-1-2-1)
Lars Lindberg 5 (3-0-1-0-1)
Ulf Eriksson 4 (0-1-0-0-3
Jan-Olov Persson 3 (1-0-0-1-1)
Erik Adielsson 3 (0-0-2-1-0)

Formligan stall (inklusive lunch-V5)
Svante Båth 5 (1-1-0-2-1)
Lars Wikström 4 (0-2-0-2-1)
Jan-Olov Persson 3 (1-0-0-1-1)

RANKING OCH SYSTEM
V5-1.
10 Global Great
.........................
9 Matchcoin
8 Ima Flashlite
............................
4 Sawadee Segelsjö
6 Tampico Sund
5 Cowboy Brodde
12 Ofelia Index¨
7 Spock
3 Preston
2 Cathzoot
1 Bosquet
11 Amelia Bob

V5-2.
6 Tioman
14 Nelson Index
8 Foreign Able
11 Le Garcon Soleil
12 Tornado Star
13 Come On R.S.
1 Cesar Topspin
4 Queen South
.............................
-
10 Freak
2 Hilarious
9 Joskin
15 Rapscallion
5 Battle Boyard
7 The Starman
3 La Quenta

V5-3.
1 Triple T
2 Joe Copp
7 Västerbo Seabreeze
..................................
10 Saras Victory
4 Kick The Cat

8 Cusenier
5 Lord Street Banker
9 Sky Princess
11 Extreme Goal
3 La Luna Hills
6 Favor Ewline
12 Vinges Madonna

V5-4.
7 Markus Emm
5 Shania
.....................
10 Sirsiri
9 Västerbo La Bodega
4 Miraklet
...................................
____________________
6 Eli Luck
12 Vipp K
3 Once Ås
2 Star To Remember
1 The Flying Dream
8 Caesar Cam
12 Eli Squaredance

V5-5.
8 Ace Broline
.............................
_______________
1 Regent Royal
9 Giant Green
12 Tabore
3 Nuclear Nightmare
4 Big Pegas
2 Lindys King
5 Evan Frontline
6 Smokin Legend
10 Cyklon
7 Flying Wild
11 Taste Of Apple

Lilla systemet : 1x8x3x2x1 = 48 rader
Stora systemet: 3x8x5x5x1 = 600 rader

Veckans bank: Ace Broline (V5-5) står på tur för vinst igen efter flera fina prestationer. Visade senast att han fungerar även med skor och slipper möta någon ur elitgardet denna gång.

Veckans chansspik: Global Great (V5-1) har fortfarande inte förlorat felfri och sådana är det dumt att gardera på små system.

Veckans luring: Joe Copp (V5-3) agerade oförskämt vasst vid segern förra gången. Möter inte så värst mycket värre gäng nu.

Veckans rensare: Come On R.S. (V5-2) såg alert ut vid målgången i sin comeback nyligen. Den forne V75-vinnaren kan vara kraftigt på gång och kommer från stall med dokumenterad form.

Mer läsning

Annons